Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Καμιά αυταπάτη!Παρά τις μεγαλοστομίες της διοίκησης, η λαϊκή οικογένεια του δήμου μας θα συνεχίζει να βρίσκει μπροστά της τα ίδια μεγάλα και οξυμένα προβλήματα και μετά τις εκλογές.
Η διοίκηση του δήμου ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.
Αντί να αντιταχτεί σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, που εκτινάσσει την ανεργία, διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία, τσακίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα, εξαθλιώνει τις ζωές των εργαζομένων με μισθούς και συντάξεις της πείνας, η διοίκηση του κ. Δανιηλίδη προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του λαού με κοινωνικές πολιτικές ελεημοσύνης, με ρουσφετολογία και υποσχέσεις.

Συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα
Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και επεκτείνει τις βάρβαρες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη τη χώρα, η διοίκηση του Δήμου βάζει πλάτες για να στηρίξει αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Τις προηγούμενες 2000 συγχωνεύσεις σχολείων που έγιναν πανελλαδικά (με την ταυτόχρονη κατάργηση 1000 περίπου σχολικών μονάδων) τις είχαν ονομάσει τότε «πρόοδο»!!!
Οι προεκλογικές μεγαλοστομίες της διοίκησης γρήγορα αποδείχνονται κενό γράμμα.
Στην μετεκλογική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (3/6/14), όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις, η πλειοψηφία της διοίκησης αρνήθηκε να βάλει το θέμα για συζήτηση.
Δείχνουν καθαρά και χωρίς ντροπή πως και στη νέα τους θητεία θα συνεχίσουν να στηρίζουν άκριτα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης τους.
Το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει μεταξύ άλλων:
«Η πολιτική των συγχωνεύσεων αποτελεί τμήμα της συνολικότερης πολιτικής στο χώρο της παιδείας, η οποία έχει έναν συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο, προαποφασισμένο από την ΕΕ. Γίνεται με μια σειρά εξειδικεύσεις, την οικοδόμηση του πολυδύναμου νέου σχολείου της αγοράς, του σχολείου των επιχειρήσεων, όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετάνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι ακόμα και το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθητών.
Με τη νέα επίθεση:
·      Θα υποβαθμιστεί παραπέρα η εκπαιδευτική διαδικασία με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
·      Θα δυσκολέψει η ζωή των μαθητών, θα αυξήσει τους κινδύνους ατυχημάτων και ασθενειών σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της υγείας δυσκολεύει.
·      Θα δυσκολέψει την ήδη προβληματική μετακίνηση των μαθητών, αφού θα υποχρεούνται να διανύουν χιλιόμετρα!
·      Θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε δεξαμενή διαθεσιμοτήτων-απολύσεων. Ταυτόχρονα, με βάση τις χιλιάδες διαφαινόμενες συνταξιοδοτήσεις και τους μόλις 212 (!) διορισμούς (95 νηπιαγωγών, 17 δασκάλων και 100 καθηγητών όλων των ειδικοτήτων!) θα υπάρχουν χιλιάδες κενά καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς! Παράλληλα θα προωθούνται η απλήρωτη και η ελαστική εργασία
Αυτό είναι το νέο σχολείο της ΕΕ, της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων!
Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα.
Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, να μπλοκάρουν τη νέα αντιεκπαιδευτική επίθεση!
·      Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.
·      Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·      15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Εξασφάλιση ασφαλούς δωρεάν μεταφοράς για όλα τα παιδιά.
·      Χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτηριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
·      Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.