Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Από την εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Πεύκων για την σχολική στέγη. (VIDEO)


Δείτε την πάρεμβαση του υποψήφιου δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης - Συκεών Μπάμπη Βέλλη στην εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Πεύκων για την σχολική στέγη.




Πηγή: avatonpress.gr

03/05/2014

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» γνωρίζει καλά τα προβλήματα έλλειψης σχολικών αιθουσών στα Πεύκα αλλά και γενικότερα στο Δήμο.
Η ανάθεση κατασκευής σχολείων σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες μέσω ΣΔΙΤ, εκτίναξε το κόστος κατασκευής σε πολλαπλάσια επίπεδα οδηγώντας ταυτόχρονα σε μεγάλες καθυστερήσεις, όταν οι επιχειρηματίες κρίνουν πως μπορούν να βγάλουν περισσότερο κέρδος αν επενδύσουν αλλού τα κεφάλαια τους.
► Στα τελευταία χρόνια μπήκε λουκέτο σε 980 σχολεία μέσω των γνωστών συγχωνεύσεων.
► Το 2012-2013 χάθηκαν 32.000 διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών.
Σήμερα η κυβέρνηση “τιμωρεί” τους μαθητές για τις κινητοποιήσεις που έκαναν – βάζοντας τους να κάνουν μάθημα μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Είναι η ίδια κυβέρνηση που ήθελε να θεσμοθετήσει την «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία, για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες του χειμερινού τουρισμού.
► Τα τελευταία χρόνια οι μειώσεις των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κόντεψαν το 50%.
Αυτή την πολιτική υπηρέτησε η διοίκηση του κ. Δανιηλίδη. Την ίδια πολιτική υπηρέτησε όμως και ο κ. Φασφαλής που σαν μέλος της διοικούσας παράταξης δεν διαφώνησε μαζί τους ούτε μισή φορά. Την ίδια πολιτική υπηρέτησαν και η αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τσουκαλά όπως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, που σήμερα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Χατζησάββα.
Όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία έχουν την σφραγίδα της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.
Θέλουν να διαμορφώσουν νέους χωρίς κριτική σκέψη, ημικαταρτισμένους, που εύκολα να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται μισθούς των 300 ευρώ.
Να εργάζονται χωρίς ασφάλιση, στις χειρότερες εργασιακές συνθήκες, κάποιους μήνες εδώ και κάποιους εκεί – με βάση τις ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης.
Θέλουν τα νέα παιδιά δούλους του 21ου αιώνα.
Αυτό το σχολείο διαμορφώνουν σήμερα και γι αυτό χρειάζονται και υποτακτικούς δασκάλους.
Εκεί στοχεύει η λεγόμενη «αξιολόγηση».
Δεν θέλουν δασκάλους που να πάνε κόντρα στο αντιδραστικό περιεχόμενο κάποιων βιβλίων.
Δεν θέλουν δασκάλους που να επιμένουν να διδάξουν την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.
Θέλουν δασκάλους που να ωραιοποιούν στα μάτια των παιδιών, την βαρβαρότητα της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Γι αυτό και θεσπίζουν τα προγράμματα «teachers for Europe»
Καλός γι αυτούς δάσκαλος, είναι αυτός που θα μεταφέρει στους μαθητές τις “αξίες” της ΕΕ, όπως αυτές του «ανταγωνισμού», της «επιχειρηματικότητας» και του «κυνηγητού του κέρδους».
Κακός θα θεωρείται όμως αυτός που θα εξηγεί στα παιδιά πως ο πατέρας τους έμεινε άνεργος γιατί η πολυεθνική που δούλευε, αποφάσισε να μετακομίσει το εργοστάσιό της για να βγάλει περισσότερα κέρδη.
Κακός θα είναι ο εκπαιδευτικός που θα εξηγεί τις αληθινές αιτίες των πολέμων στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Κεντρική Αφρική, κλπ, που δεν είναι άλλες από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και ολόκληρων λαών από το μεγάλο κεφάλαιο. 
------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
Καμία από τις άλλες παρατάξεις δεν είπε κουβέντα για τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν ΕΕ και κυβερνήσεις μέσω του «νέου σχολείου της αγοράς».
Το θεωρούμε φυσικό αφού και τα κόμματα που τις στηρίζουν (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ) υποκλίνονται και στηρίζουν όλες τις αντιλαϊκές Ευρωενωσιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.