Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών χθες. (12/5/2014)Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Μιχάλης Μιχαήλ.
 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κεντρική προεκλογική
συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Μιχάλης Μιχαήλ.

 
Στην ομιλία του ο υπ. Δήμαρχος Μπάμπης Βέλλης, τόνισε:

«Στους λαϊκούς ανθρώπους πάμε με το κεφάλι ψηλά.
Δεν μας βλέπουν για πρώτη φορά.
Μας γνωρίζουν καλά όλα αυτά τα χρόνια.
Μέσα από τους αγώνες για ανθρώπινα μεροκάματα και μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
Μέσα από την οργάνωση των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες και την πάλη ενάντια στα χαράτσια και τους ασήκωτους φόρους
Γνωριστήκαμε στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Για να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία άποροι και ανασφάλιστοι
Για να δοθεί ένα τουλάχιστον δωρεάν γεύμα σε όλα τα σχολειά, παίρνοντας ταυτόχρονα μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της σωστής σίτισης όλων των μαθητών
Γνωριστήκαμε στην πάλη ενάντια στις βάρβαρες συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο σχολείων – που η διοίκηση του δήμου τις ονόμαζε «πρόοδο»
Μας ξέρουν καλά οι μεροκαματιάρηδες του δήμου μας από τις μάχες που δώσαμε ενάντια στα εξοντωτικά χαράτσια και τους δημοτικούς φόρους και τέλη
Όλα αυτά τα 3,5 περίπου χρόνια η «Λαϊκή Συσπείρωση» μαζί με την καθημερινή πάλη για την αντιμετώπιση των άμεσων λαϊκών προβλημάτων δεν παρέλειπε να αναδεικνύει ταυτόχρονα και τις αιτίες που γενούν αυτά τα προβλήματα και που δεν είναι άλλες από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).
Σήμερα όλες οι άλλες παρατάξεις – και όχι μόνο οι φιλοκυβερνητικές αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως δήθεν αντιπολίτευση – προσπαθούν να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι μια συζήτηση για το ποιες πολιτικές οδήγησαν στην σημερινή εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια.
Ποια ήταν η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια;
Στήριξαν ή αντιπάλεψαν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές;
Τι δράση ανέπτυξαν;
Όταν τους βάζεις αυτά τα ερωτήματα είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε στρέφουν τη συζήτηση σε άλλα ζητήματα.

Τι λέει η διοικούσα παράταξη του κ. Δανιηλίδη;
Κουβέντα δεν αρθρώνουν για την στάση που κράτησαν όσο οι κυβερνήσεις τους υλοποιούσαν όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα.
Θέλουν τώρα να παρουσιάζονται σαν αμέτοχοι δήθεν στις γενικότερες πολιτικές αποφάσεις.
Όλοι ξέρουμε όμως πως ο κ. Δανιηλίδης εκτός από δήμαρχος είναι και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.
► Αλήθεια ποιανών πολιτική εξυπηρετούσε όταν πρωτοστατούσε στη διάλυση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, επιβάλλοντας τις ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης και τις άθλιες ολιγόμηνες συμβάσεις; Είναι αυτές οι σχέσεις απασχόλησης που προωθούσαν ΕΕ και μεγαλοβιομήχανοι και που αμέσως μετά την Τοπική Διοίκηση πέρασαν σε όλο τον δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Δανιηλίδης δηλώνει μάλιστα περήφανος γι αυτό.
► Ποια πολιτική εξυπηρετούσε όταν προχωρούσε στις βάρβαρες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, που τις ονόμαζε μάλιστα και πρόοδο;
► Ποια πολιτική υπηρετούσε και υπηρετεί όταν επί δεκαετίες δέχονταν την μείωση των κρατικών πόρων και την ίδια στιγμή διεκδικούσε και πέτυχε – όπως ο ίδιος περηφανεύεται – το «δικαίωμα» να μπορούν οι Δήμοι να επιβάλλουν δικούς τους αυτοτελείς φόρους στα λαϊκά νοικοκυριά;
► Και τελειώνοντας – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι τα μοναδικά – ποια πολιτική εξυπηρετούσε και συνεχίζει να υπηρετεί όταν επί δεκαετίες είχε επιβάλλει τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες και συνεχίζει να επιβάλλει τον υψηλότερο συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας στα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου μας;

 Ο κ. Χατζησάββας αλήθεια δεν είναι ο επί δεκαετίες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που από τη θέση του Δημάρχου Νεάπολης (και όχι μόνο) υλοποίησε τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων του;
Δεν είναι εκείνος ο δήμαρχος που έτρεξε να επιβάλλει στη λαϊκή οικογένεια της Νεάπολης, τον δημοτικό φόρο ύψους 600.000 ευρώ τον χρόνο; Ποια πολιτική υπηρετούσε τότε;
Δεν είναι επίσης αυτός που ξεπούλησε την μισή έκταση στην Ποτίδαια Χαλκιδικής που προορίζονταν για δημοτικές κατασκηνώσεις;
Έρχεται σήμερα – με σκουριασμένα υλικά – να μας παρουσιάσει μια νέα δήθεν παράταξη της αλληλεγγύης.
Αλληλεγγύη καλούν το πάντρεμα τους με τον φιλοχρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο, που προκαλούσε αηδία με τις εμετικές και ρατσιστικές θέσεις και απόψεις του στο δημοτικό συμβούλιο.
Αλληλεγγύη καλούν τη σύμπραξη με δημοτικούς συμβούλους που ως τώρα βρίσκονταν στην παράταξη του κ. Δανιηλίδη – και μάλιστα σε θέσεις αντιδημάρχου – και συνέπραξαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Φασφαλής δεν είναι επίσης συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην διδασκαλική ομοσπονδία;
Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ονομάζει και αυτός τις βάρβαρες καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολείων σαν «πρόοδο», όσο ήταν στην παράταξη του κ. Δανιηλίδη.
Αλήθεια ποια πολιτική υπηρετούσε τότε;
Ποια πολιτική στήριζε όσο δέχονταν την συνεχιζόμενη μείωση των κρατικών κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων;
Ποια πολιτική στήριζε όταν δεν λέγανε κουβέντα σαν διοίκηση για τις ελλείψεις βιβλίων, για το κλείσιμο μιας σειράς αθλητικών και μουσικών σχολείων, για τις ελλείψεις καθηγητών και γενικά για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας;
Σήμερα – και μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές – αποστασιοποιείται από τη διοίκηση του κ. Δανιηλίδη, όχι όμως και από την πολιτική του.
Στηρίζεται τώρα από το άλλο κόμμα της συγκυβέρνησης – τη ΝΔ – και μαζί με τον προηγούμενο επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, τον κ. Σιωμάδη, φτιάχνουν μια νέα παράταξη της «Ανανέωσης» .
Τώρα το παίζουν υπεράνω κομμάτων και υπεράνω πολιτικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν να μην συμβαίνει τίποτα, παρουσιάζει ξανά μια «νέα», και πάλι «αυτόνομη» παράταξη με το αεράκι της «ΑΥΡΑΣ».
Το ίδιο αυτόνομη βέβαια ήταν και η προηγούμενη παράταξη τους όταν ο επικεφαλής τους κατέληξε τελικά να συνεργάζεται με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τίποτα περίεργο. Στο ίδιο Ευρωενωσιακό σπίτι συγκατοικούν.
Η άνετη αυτή εναλλαγή των στελεχών τους αποδεικνύει και την κοινή τους πολιτική παρά τις όποιες όψιμες κοκορομαχίες τους.
Ποιο δίλλημα παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη του στο Δήμο.
Το πρόβλημα λένε είναι ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν.
Μνημονιακές ή αντιμνημονιακές.
Θυμίζει λίγο και από τα παλιά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους προνομιούχους και μη.
Το όλο ζήτημα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κας Μέρκελ. Αν επομένως φύγει η κα Μέρκελ και έρθει κάποιος αριστερός, όπως για παράδειγμα ο κ. Ολάντ – θυμάστε για τον άνεμο της ανανέωσης που λέγανε πως φυσάει στην Ευρώπη μετά την εκλογή του στην θέση της Γαλλικής προεδρίας – τότε η ΕΕ από Ένωση των μονοπωλίων θα μετατραπεί αυτόματα σε Ένωση των λαών.
Το ίδιο και στη χώρα μας. Αν φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά και έρθει μια αριστερή κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτομάτως θα χάσουν την εξουσία τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές και θα έχουμε «λαϊκή εξουσία».
Το ψευτοδίλλημα μνημόνιο-αντιμνημόνιο δεν εμπόδισε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, να συμφωνήσουν μεταξύ τους και να παραχωρήσουν προεκλογικούς διαφημιστικούς χώρους στο ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» και της αντίστοιχης παράταξης τους στην περιφέρεια.  Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» διαφώνησε στην κατάπτυστη αυτή απόφαση.
Έχει τεράστιες ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατάξεις τους για τις αυταπάτες που δημιουργούν στους εργαζομένους ότι μπορεί δήθεν η ΕΕ να μετεξελιχθεί σε Ένωση Λαών ή ότι με εναλλαγές κυβερνήσεων μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της Ευρωζώνης μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική.
Είναι σαν να πιστεύει κανείς ότι το ΝΑΤΟ από όργανο επέμβασης και υποδούλωσης των λαών μπορεί να μετατραπεί σε ειρηνευτική δύναμη ή το ΔΝΤ να γίνει φιλόπτωχο ταμείο.

Εμείς καλούμε όλες τις λαϊκές οικογένειες να δώσουν εμπιστοσύνη στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ακόμη και όταν δεν συμφωνούν απόλυτα μαζί μας.
Οι κομμουνιστές δεν έκρυψαν ποτέ την αλήθεια για το αντιλαϊκό πρόσωπο της Ε.Ε. και του Καλλικράτη όπως και την βαρβαρότητα και εξαθλίωση που έφερναν μαζί τους.
Ποτέ δεν ξεγελάσαμε τον κόσμο πως εμείς από μόνοι μας θα τους λύσουμε τα προβλήματα τους – χωρίς και τη δική τους αγωνιστική συμμετοχή.
Οι “σωτήρες” που εμφανίζονται λίγο πριν από τις εκλογές παρουσιαζόμενοι ως “ανεξάρτητοι”, “αυτοδιοικητικοί”, “ακομμάτιστοι”, “άχρωμοι” και “αμόλυντοι”, προσπαθούν για μια ακόμη φορά να ξεγελάσουν την λαϊκή αγανάκτηση ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά των δήθεν “απολίτικων” και “αυτοδιοικητικών” συνδυασμών τους.
Μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας.
Παρουσιάζονται δήθεν σαν κάτι νέο, με παλιά όμως και σκουριασμένα υλικά.

Τώρα είναι η στιγμή για όσους θέλουν να τιμωρήσουν τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και της υποταγής, να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ και την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Το ψηφοδέλτιό μας στελεχώνεται από εργάτες υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, νέους, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την βάρβαρη επίθεση που δέχεται.
Το σύνολο των υποψηφίων δίνει αυτήν την πολιτική μάχη, με την σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει σε αγωνιστές και την επομένη των εκλογών ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί σαν μία γροθιά θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις λαϊκές επιτροπές, οργανώνοντας και στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική.
Οι πράξεις μας αποτελούν εγγύηση ότι και στη συνέχεια θα κοντράρουμε με αυτήν την πολιτική δεν μπορούν να μας βάλουν «στο χέρι», θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ανάσες επιβίωσης για την λαϊκή οικογένεια προκειμένου να σταθεί όρθια και να τους αντιπαλέψουμε μαζί.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.