Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Η «ευθιξία» της διοίκησης Δανιηλίδη!

 


Θίχθηκε η διοίκηση Δανιηλίδη από την πρόσφατη ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου την καταγγέλλουμε για «θλιβερό ρεκόρ μειωμένων απαιτήσεων στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», απαιτώντας ταυτόχρονα:

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες.

·         Να σταματήσει η απαράδεκτη ομηρία των εκατοντάδων εργατών του Δήμου με τις ολιγόμηνες συμβάσεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, – μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα του δήμου – η διοίκηση μας κατηγορεί πως «διαστρεβλώνουμε την αλήθεια», αφού – όπως ισχυρίζεται – γνωρίζαμε ότι η αίτηση των μόλις 15 θέσεων μόνιμου προσωπικού (που ζητά για την 4ετία 2025-28!), «συντάχθηκε στα αυστηρά πλαίσια που θέτει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.»!!!

Κρύβεται, όπως κάνει πάντα εξάλλου, η διοίκηση Δανιηλίδη, πίσω από εγκυκλίους και κυβερνητικούς νόμους.

Προσποιείται πως αντιδρά απέναντι σε αυτή την πολιτική, που έχει αποψιλώσει το μόνιμο προσωπικό απ’ όλους τους δήμους της χώρας (όπως και στους τομείς της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών υπηρεσιών, κλπ.), όταν έχει στηρίξει με νύχια και με δόντια όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Με κατευθύνσεις της Ε.Ε. επιβλήθηκαν οι «ευέλικτες σχέσεις εργασίας» και οι άθλιες ολιγόμηνες συμβάσεις με την ταυτόχρονη ξεθεμελίωση κάθε εργατικού δικαιώματος και την εξαθλίωση μισθού και μεροκάματου.

Αυτές οι ντιρεκτίβες υλοποιήθηκαν πρώτα και κύρια στους Δήμους – με την αμέριστη βέβαια στήριξη των φιλοκυβερνητικών δημάρχων του ευρωμονόδρομου.

Πρωτοστάτης αυτής της πολιτικής ήταν και είναι ο κ. Δανιηλίδης.

Με αυτή την πολιτική διαμορφώθηκαν και τα «αυστηρά πλαίσια της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών», πίσω από την οποία κρύβεται σήμερα η διοίκησή του.

Έχει το θράσος μάλιστα να ζητάει – λίγο ή πολύ – και τις ευχαριστίες εργαζομένων και δημοτών γιατί – αφού αποψίλωσε το μόνιμο προσωπικό – αξιοποιεί τώρα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για να δώσει δουλειά και μισθούς με το σταγονόμετρο!

Αυτά που γνωρίζουν πολύ καλά εργαζόμενοι και δημότες είναι πως:

·         Το 2019 η διοίκηση Δανιηλίδη έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να απολύσει τους 22 εργαζόμενους στην καθαριότητα, παρόλο που οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν δικαιωθεί πρωτόδικα από τα δικαστήρια και θα μπορούσαν να είχαν μονιμοποιηθεί.

·         Από το 2020 και μετά μειώνει συστηματικά τις ώρες εργασίας στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ, ώστε τελικά οι απολαβές αρκετών εργαζομένων να μην καλύπτουν ούτε τα έξοδα μετακίνησής τους.

·         Το 2022 η διοίκηση του δήμου προσπάθησε να απολύσει 39 εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΥΝΣ, ζητώντας τους μάλιστα να συμφωνήσουν και οι ίδιοι στην απόλυσή τους γιατί … «ο νόμος το επιβάλλει»!

Μόνο κάτω από την πίεση και τον αγώνα των εργαζομένων (που υποστηρίχτηκε απόλυτα από την «Λαϊκή Συσπείρωση»), έγινε κατορθωτό να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν οι λαϊκές οικογένειες από διοικήσεις που υποκλίνονται στα «Ευρωπαϊκά πρότυπα» και τις αντιλαϊκές πολιτικές της.

Μόνο με τον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να μπει τέλος σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική που βάζει τεράστιους φραγμούς στη ζωή των οικογενειών και των παιδιών τους.

Μια καλή ευκαιρία για να δείξουν στην πράξη αυτή την αντίθεσή τους είναι και η ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

 

ΥΓ: Ελπίζουμε πως η «ευθιξία» του κ. Δημάρχου θα τον επιτρέψει να ανεβάσει και τη δική μας ανακοίνωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του δήμου, όπως ακριβώς έκανε και με την ανακοίνωση της διοικούσας παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.