Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Αυξήσεις ΦΩΤΙΑ!

 


Σε αυξήσεις φωτιά προχωράει η διοίκηση Δανιηλίδη, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη της νέας θητείας της.

Βάζοντας μπροστά την Δημοτική Επιχείρηση (ΚΕΥΝΣ), στην οποία είχε μεταβιβάσει το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων του δήμου που αφορά: Πολιτισμό, Αθλητισμό και Παιδικούς-Βρεφικούς σταθμούς, επιβάλει τώρα σε όλους αυτούς τους τομείς αυξήσεις μέχρι και 2.400%!!!

Χαρακτηριστικές είναι οι δυσβάστακτες αυξήσεις των τροφείων που επιβάλλει στους δημοτικούς παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς– που ξεκινάνε από 150 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 800 ευρώ – ακόμη και σε οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας!.

Συγκεκριμένα, επιβάλει αύξηση 200 ευρώ (50%) σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 5001 έως 12.000 ευρώ, όταν το όριο της φτώχειας για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο ανήλικα παιδιά (ηλικίας κάτω των 14 ετών) είναι 12.000 ευρώ!

Δεν ντράπηκαν μάλιστα να «υπερηφανευτούν» πως αφήνουν δωρεάν τις οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 5000 ευρώ! Αφορά οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία και που οι περισσότερες απ’ αυτές δικαιούνται έτσι και αλλιώς το αντίστοιχο «βάουτσερ» για τους βρεφονηπιακούς.

Η πρεμούρα όμως της διοίκησης Δανιηλίδη για να εμπορευτεί κάθε είδους υπηρεσία που προσφέρει ο Δήμος δεν σταμάτησε εδώ.

Αυξήσεις φωτιά επιβάλουν για τη χρήση κάθε είδους δημοτικής αθλητικής υποδομής:

·         Ετήσια διάθεση αθλητικών εγκαταστάσεων σε Σωματεία, αύξηση από 150 έως 2400%

·         Συνδρομές αθλητικών τμημάτων, αύξηση από 67 έως 212%

·         Μηνιαίες συνδρομές κολυμβητηρίου, αύξηση από 50 έως 71%

Ακόμη και στο καλοκαιρινό πρόγραμμα «παιδί και θάλασσα» επέβαλαν αυξήσεις από 25 έως 100%

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε μια σειρά παροχών που ως τώρα ήταν δωρεάν, σήμερα επιβάλουν χρεώσεις. Έτσι, στις χιλιάδες συμπολιτών μας που περπατούσαν και γυμνάζονταν στο δημοτικό στάδιο Στρεμπενιώτη, τώρα επιβάλουν είσοδο 8 ευρώ/μήνα.

Τα ίδια κάνουν σε φορείς που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν δημοτικές υποδομές περισσότερο από δύο φορές τον χρόνο.

 

Η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών της διοίκησης, δεν σταματά βέβαια στον αθλητισμό αλλά συνεχίζεται και στον τομέα του πολιτισμού:

Οι συνδρομές στα πολιτιστικά τμήματα του δήμου αυξάνουν από 33 έως και 133%, ενώ δεν παραλείπουν να επιβάλουν αυξήσεις ακόμη και στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για το καλοκαίρι και τις γιορτές (Πάσχα και Χριστούγεννα) από 50 έως και 200%.

Το ίδιο γίνεται και στις συνδρομές στα ωδεία όπου οι αυξήσεις ξεκινάνε από 20 και φτάνουν μέχρι 50%

Επίσης, μέχρι και 1000 ευρώ ζητάνε να πληρώσει κάποιος πολιτιστικός ή άλλος φορέας (για τη χρήση θεάτρου), αν θέλει να ανεβάσει κάποια εκδήλωση βάζοντας ίσως και ένα ελάχιστο εισιτήριο για να αντιμετωπίσει τα έξοδα (από τη στιγμή που δεν χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από δήμους).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που μετατρέπει σε εμπόρευμα τις λαϊκές ανάγκες υλοποιώντας τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις ΕΕ, κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών που υποκλίνονται σ’ αυτές.

Άλλωστε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» διαφώνησε από την αρχή με τη λειτουργία της ΚΕΥΝΣ ενώ οι παρατάξεις των αστικών κομμάτων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), ομοφωνούσαν, εξειδίκευαν και υλοποιούσαν την εμπορευματοποίηση σε κάθε δημοτική υπηρεσία.

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, όπως και κάθε λαϊκή οικογένεια του δήμου μας να αντιδράσει και να μη δεχτεί αυτές τις τεράστιες αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.