Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κινητοποίηση συλλόγων και φορέων του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενάντια στις τεράστιες αυξήσεις σε αθλητισμό, πολιτισμό, παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς.

 


Ρεσιτάλ αυταρχισμού και τακτικισμών έλαβε χώρα στη χθεσινή (18/4/2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης Συκεών, που στην ημερήσια διάταξη της, υπήρχε το θέμα των αυξήσεων στην ΚΕΥΝΣ.

Όπως είχαμε καταγγείλει πριν μία εβδομάδα, η διοίκηση Δανιηλίδη προσπάθησε να περάσει τεράστιες αυξήσεις – μέσω της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΥΝΣ – στη χρήση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων (στάδιο, γήπεδα, κολυμβητήριο θέατρα, βιβλιοθήκες, ωδείο, εικαστικό εργαστήριο, κλπ.), όπως και στα τμήματα των ΚΔΑΠ, θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, πρόγραμμα παιδί και θάλασσα, ακόμη και στις συνδρομές παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Η διοίκηση Δανιηλίδη φοβούμενη τον κόσμο που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση για να διαμαρτυρηθεί, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και μαζικών φορέων, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στους πολίτες, ώστε να τοποθετηθούν για τις αυξήσεις φωτιά που ετοιμάζει. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, αθλητές, προπονητές αλλά και γονείς, οι οποίοι θίγονται από τη φορομπηχτική πολιτική της.

Αντ΄αυτού προτίμησε να αποσύρει το θέμα, με το πρόσχημα ότι δήθεν προέκυψαν «νέα στοιχεία» που την αναγκάζουν «να το ξαναφέρει όταν αυτή θα είναι έτοιμη».

Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως η μαχητική παρουσία κατοίκων και φορέων είναι αυτή που την ανάγκασε σε άθλιους τακτικισμούς ώστε να το ξαναφέρει (με ελάχιστες πιθανόν διαφοροποιήσεις) σε χρόνο, που θα τον θεωρήσει η ίδια, καταλληλότερο.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, όπως έκαναν και οι παρευρισκόμενοι πολίτες και φορείς.

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε στην πράξη τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και σε οποιαδήποτε κοινωφελή υπηρεσία.

Καλούμε τους συνδημότες μας σε ετοιμότητα, ώστε με τη δική τους αγωνιστική παρουσία να επιβάλουν τη δωρεάν χρήση όλων των δημοτικών χώρων, αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων όπως και παιδικών-βρεφικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.