Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Νέο θλιβερό ρεκόρ στις προσλήψεις προσωπικού του Δήμου από τη Διοίκηση Δανιηλίδη

 


Παρά το γεγονός ότι το μόνιμο προσωπικό του Δήμου Νεάπολης-Συκεών έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση Δανιηλίδη έκανε ένα νέο θλιβερό ρεκόρ!

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής επιτροπής παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων για το διάστημα 2025-2028.

Παρά τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις που υπολογίζονται πάνω από 300, η Δημοτική αρχή ζητά από το κεντρικό κράτος μόνο 15 θέσεις εργαζομένων (3 για το 2025, 5 για το 2026, 2 για το 2027, 5 για το 2028)!!!

Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ μειωμένων απαιτήσεων από το κεντρικό κράτος. Αποτελεί αντιλαϊκή επιλογή της Διοίκησης που έχει σκοπό την περαιτέρω αποψίλωση των υπηρεσιών από μόνιμους εργαζόμενους ώστε να επεκταθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να διευκολυνθεί η άλωση του Δήμου από ιδιώτες εργολάβους.

Σήμερα παρά το ότι έχουν αυξηθεί οι αρμοδιότητες των δήμων το μόνιμο προσωπικό μαζί με τους «αορίστου χρόνου», δεν ξεπερνάει τους 350!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η υπηρεσία πρασίνου που σήμερα δεν ξεπερνά τους 12 εργαζόμενους και το τμήμα «μικροέργων-συντηρήσεων και ηλεκτροφωτισμού» που έχει μόλις 10 εργαζόμενους.

Το συγκεκριμένο θέμα, μάλιστα, δεν πρόκειται καν να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο αφού το απαγορεύει η συγκεντρωτική λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Διοίκησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών απαίτησε προγραμματισμό ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και δεσμεύτηκε να φέρει η ίδια το θέμα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

 

Απαιτούμε:

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες

·         Να σταματήσει η απαράδεκτη ομηρία των εκατοντάδων εργατών του Δήμου με τις ολιγόμηνες συμβάσεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.