Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ε … άμα είσαι “παλληκάρι”!!!

 

Εδώ και πολλά χρόνια η διοίκηση του δήμου χρέωνε στους κατοίκους, που δεν είχαν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον δήμο μας, διπλάσια οικονομική συνδρομή για τη συμμετοχή των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

 

Θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι πως όλα τα παιδιά – ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της κάθε οικογένειας – θα έπρεπε να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν γιατί η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την ισορροπημένη και αρμονική ανάπτυξη των μικρών παιδιών.

Όσο όμως δεν γίνεται αυτό, θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο η διοίκηση του δήμου να χωρίζει τις οικογένειες σε «δημότες» και «κατοίκους» και να χρεώνει στους δεύτερους διπλάσια ποσά.

Πάγια δικαιολογία της διοίκησης ήταν ότι οι «δημότες» προσφέρουν περισσότερο στα οικονομικά του δήμου έναντι των «κατοίκων».

Αυτό βέβαια είναι ένα τεράστιο ψέμα. Και οι «δημότες» και οι «κάτοικοι» που μένουν στον δήμο πληρώνουν τα ίδια δυσβάστακτα δημοτικά τέλη και φόρους.

Όσο αφορά την απογραφή, με βάση την οποία ορίζεται το ύψος της κρατικής επιδότησης, είναι απόλυτα καθαρό ότι ένας «κάτοικος», που απογράφεται στον δήμο “προσφέρει” περισσότερο από έναν «δημότη» που κατοικεί εκτός δήμου.

 

Αυτά βέβαια είναι απόλυτα γνωστά στη διοίκηση, αλλά χρησιμοποιεί όλες αυτές τις ψευτοδικαιολογίες για να ξεπαραδιάζει οικογένειες που δεν βρίσκονται «εντός κύκλου εκλογικής πελατείας».

Αυτή είναι η μόνη πραγματική διαφορά ανάμεσα σε «δημότες» και «κατοίκους».

 

Από τα τέλη όμως του 2017 υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4249/Β/2017) που «απαγορεύει να προκρίνεται ως κριτήριο επιλογής η δημοτικότητα έναντι της ιδιότητας του κατοίκου».

Με ποια κριτήρια όμως η διοίκηση επέλεγε να χρεώνει τις διαφορετικές τιμές;

Δεν χρησιμοποιούσε ως κριτήριο της επιλογής «τη δημοτικότητα έναντι της ιδιότητας του κατοίκου»;

Ήταν ή δεν ήταν παράνομο αυτό που έκανε όλα αυτά τα χρόνια (2018-2021);

Δεν θα έπρεπε η διοίκηση να επιστρέψει τα χρήματα που κράτησε παράνομα από τις οικογένειες κατοίκων που δεν ήταν δημότες;

Ο κ. Δανιηλίδης όμως έχει άλλη άποψη.

Μας υπέδειξε πως το σωστό θα ήταν να ζητηθούν από τις οικογένειες των δημοτών, που είχαν την «έκπτωση» του 50%, να πληρώσουν εκ των υστέρων, άλλα τόσα για όλα αυτά τα χρόνια!!!

Αλλά εμείς (η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλαδή) δεν το ζητάμε γιατί δεν έχουμε το θάρρος, το σθένος και το κουράγιο να … φανούμε παλληκάρια!!!

Θαυμάστε τον στο βίντεο που ακολουθεί.




 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.