Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΟΧΙ στους πολέμους των ιμπεριαλιστών

 


Όλο και πιο συχνά η διοίκηση του δήμου χρησιμοποιεί τη διαδικασία των «επειγουσών δια περιφοράς συνεδριάσεων», όταν θέλει να αποφύγει τη συζήτηση πάνω σε σοβαρά θέματα.

Το ίδιο έκανε προχθές (8/3/22), όταν θέλησε, με αυτό τον τρόπο, να αποφύγει τη συζήτηση πάνω στο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και να βγάλει – χωρίς πολλές δυσκολίες – ένα βολικό γι’ αυτήν ψήφισμα.

Στο όνομα του κατεπείγοντος όχι μόνο δεν άφησε κανένα περιθώριο χρόνου (κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο μόλις μισή ώρα πριν την υποτιθέμενη έναρξή του) χωρίς να επιτρέψει την παραμικρή συζήτηση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αφού ζήτησε απλά την ψήφο των δημοτικών συμβούλων δια περιφοράς.

Η προσπάθειά της να επιβάλλει “φίμωση” στο δημοτικό συμβούλιο και ιδιαίτερα στους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι απόλυτα κατανοητή.

Με το ψήφισμά τους στην ουσία παπαγαλίζουν τα επιχειρήματα κυβέρνησης και ΝΑΤΟικών παρουσιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μία μάχη ανάμεσα στη «δημοκρατία» και τον «ολοκληρωτισμό», ξεπλένοντας τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα και θολώνοντας τις πραγματικές αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου. 

Στην πράξη κουκουλώνουν την καταλήστευση του λαού της Ουκρανίας, που επιχειρείται τόσο από τα Ρωσικά μονοπώλια όσο και από τα ευρωατλαντικά (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας Ελληνικών).

Το ενδιαφέρον που προσπαθούν να δείξουν, ότι καταδικάζουν δήθεν την επίθεση της Ρωσίας, είναι εντελώς υποκριτικό.

Στο ψήφισμά τους:

·         Μιλάνε γενικά και αόριστα για την «προώθηση γεωπολιτικών, ενεργειακών και οικονομικών συμφερόντων» λες και αυτά είναι ξέχωρα από τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ από τη μια πλευρά και Ρωσία από την άλλη.

·         Χρησιμοποιούν χείμαρρο από πομπώδης φράσεις, για «πλήγμα στη διεθνή νομιμότητα», για «επικίνδυνους αναθεωρητισμούς συνόρων», για «την ασφάλεια που απειλείται στην Ευρώπη», κλπ., αλλά δεν τολμάνε να ψελλίσουν ούτε κουβέντα για το ρόλο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

·         Κατηγορούν τον έναν ιμπεριαλιστή (Ρωσία) για την συμφορά που φέρνει ο πόλεμός τους «σκορπώντας το θάνατο, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τη δυστυχία» και βγάζουν εντελώς έξω από το κάδρο τη δράση των άλλων ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) στους εγκληματικούς τους πολέμους σε ΙΡΑΚ, Αφγανιστάν, Συρία, κλπ.

·         Μιλάνε για «απειλές που δέχεται η χώρα μας» αλλά στέκονται αδιάφοροι (αν δεν συνηγορούν κιόλας) για τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργούνται για τον Ελληνικό λαό από την ύπαρξη ΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών που βρίσκονται διάσπαρτες στην χώρα μας (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, κλπ.).

·         Στέκονται σιωπηλοί (ή καλύτερα: «συναινούν με τη σιωπή τους») στη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στους εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η πρώτη παράταξη που λαχανιασμένα έτρεξε να συμφωνήσει με το ψήφισμα της διοίκησης (βάζοντας κάποιες ελάχιστες και ανούσιες προσθήκες, για να τηρήσει τα προσχήματα), ήταν η παράταξη του κ. Ωραιόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Καμιά έκπληξη. Την ίδια πολιτική με τη διοίκηση εκφράζουνε.

 

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτός ο πόλεμος προετοιμάζεται χρόνια τώρα.

Η Ουκρανία τέθηκε στο κέντρο της σύγκρουσης δύο ισχυρών ιμπεριαλιστικών «μπλοκ», των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τη μια πλευρά και της Ρωσίας από την άλλη, για τον έλεγχο της χώρας, των πρώτων υλών, της Ενέργειας και των αγωγών, με προεκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελεί μια από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης, που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

 

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων «συμβατικών της υποχρεώσεων». Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, την οποία προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο.

 

Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Είναι ανάγκη να στοιχηθούν κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων κι αναγκών, του αγώνα για να γίνει κάθε λαός κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του!

 

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της Ρωσίας στην Ουκρανία.

·         Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας!

·         Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

·         Να ξηλωθούν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.

·         Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

·         Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

·         Αποδέσμευση τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.