Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Αδιάφοροι στα προβλήματα των κατοίκων (με ενδιαφέρον όμως στο “επιχειρείν”).


Η έλλειψη χώρων πάρκινγκ μαζί με τους στενούς – και πολλές φορές χωρίς πεζοδρόμια – δρόμους, αυξάνουν τις δυσκολίες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας, ειδικά σε πυκνοδομημένες περιοχές όπως είναι η περιοχή της Βάρνας στις Συκιές.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα, λόγω των απαιτούμενων έργων διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, δημιουργώντας ασφυκτικά προβλήματα εύρεσης χώρου παρκαρίσματος, σε κατοίκους και μικροεπαγγελματίες της περιοχής.

Και όμως, στην περιοχή αυτή, κάτω από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, υπάρχει εδώ και δεκαετίες δημοτικό πάρκινγκ 83 θέσεων.

Παρόλο που το πάρκινγκ αυτό θα μπορούσε να είχε λύσει σε σημαντικό βαθμό το οξυμένο πρόβλημα των κατοίκων, η διοίκηση του δήμου προτίμησε να το κρατάει κλειστό (τα τελευταία χρόνια) παρά να επιτρέψει τη δωρεάν (ή έστω έναντι ενός ελάχιστου τιμήματος) χρήση του από τους περίοικους.

Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι ο προηγούμενος ενοικιαστής (από το 2009 έως το 2012) άφησε ανεξόφλητα χρέη (ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, Δημοτικά τέλη, ΤΑΠ, κλπ), απαιτητής αξίας 179.487 ευρώ!!!

Και όμως η διοίκηση του Δήμου, με περίσσιο θράσος, δε δίστασε να επαναφέρει, στη χθεσινή συνεδρίαση (2/12/2020) του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση ενοικίασης του χώρου έναντι 2000 ευρώ τον χρόνο!

Με μία απλή διαίρεση αυτό αντιστοιχεί σε 24 ευρώ τον χρόνο (ή 2 ευρώ τον μήνα) για κάθε θέση παρκινγκ.

Για μια ακόμη φορά η διοίκηση του κ. Δανιηλίδη, αρνιέται να δώσει δημοτικό χώρο – περιουσία του λαού – για χρήση στους κατοίκους της περιοχής προτιμώντας να το εμπορευτεί με ιδιώτη, ώστε η τιμή τελικά της κάθε θέσης να εκτοξευτεί πάνω από το εικοσαπλάσιο της αξίας που θα το νοικιάσει ο ιδιώτης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την πρόταση για ενοικίαση του παρκινγκ, απαιτώντας να δοθεί για χρήση σε κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.