Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Δανιηλίδης – Ζάχαρης βάζουν μπροστά τα συμφέροντα των κλινικαρχών

 


Με επείγουσα επιστολή, από το πρωί της 20ης Νοεμβρίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να ανταποκριθούν σε μια κοινή απαίτηση:

 

«Να προχωρήσει η κυβέρνηση, χωρίς άλλη καθυστέρηση και χωρίς να περιμένει καμιά “κατανόηση” από τους κλινικάρχες, στην άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας – χωρίς αγορά υπηρεσιών από το κράτος και χωρίς αποζημίωση – και να τις εντάξει στον εθνικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας, προς όφελος του λαού».

 

Μια τέτοια κοινή απαίτηση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου θα πίεζε προς την κατεύθυνση, να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και τα παζάρια μεταξύ κυβέρνησης και κλινικαρχών, και να επιταχθούν άμεσα όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας προς όφελος του λαού.

 

Όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) φωνάζουν εδώ και πολύ καιρό ότι δεν έχει παρθεί κανένα σοβαρό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας και πως το δημόσιο σύστημα έχει φρακάρει από κάθε άποψη (κλινών ΜΕΘ, προσωπικού, μηχανημάτων υποστήριξης, κλπ).

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για τις σημερινές δραματικές εξελίξεις με την πανδημία. Έχει όμως βαρύτερες ευθύνες γιατί ακόμη και την τελευταία στιγμή συνεχίζει τα προκλητικά παζάρια με τα τρωκτικά της ιδιωτικής Υγείας, για το ύψος της αμοιβής τους, έναντι των δομών που θέλουν να νοικιάσουν.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που η πανδημία έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της και καθημερινά θρηνούμε δεκάδες νεκρούς.

 

Αυτό ακριβώς ήταν και το επίμαχο σημείο που διαφώνησαν με το κείμενο (ομονοώντας μεταξύ τους) οι κύριοι Δανιηλίδης (ΚΙΝΑΛ) και Ζάχαρης (ΝΔ).

Και οι δύο απαίτησαν δηλαδή ότι οι (καημένοι) κλινικάρχες θα πρέπει να αποζημιωθούν (με τι ποσά άραγε;) για την “επίταξη” που θα τους γίνει!!!

Λες και έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία «επίταξη», με συμφωνία αμοιβής του «επιτασσόμενου»!

Μέσα στο καμίνι του χαμού και του θανάτου, οι κύριοι αυτοί έβαλαν πάνω από όλα τα συμφέροντα των κλινικαρχών. Μην τυχόν και χάσουν κάποια από τα υπερκέρδη που έβγαζαν τόσα χρόνια πουλώντας το εμπόρευμα που λέγεται «υγεία».

 

Η ουσία της διαφωνίας των κυρίων Δανιηλίδη και Ζάχαρη, βρίσκεται στην κοινή πολιτική τους αντίληψη που θέλει τα όποια κρατικά διαθέσιμα κονδύλια για την υγεία – στα πλαίσια της αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης – να κατευθυνθούν στις τσέπες των επιχειρηματιών του κλάδου της υγείας και όχι για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αυτό κάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ) που από κοινού ψήφισαν στη βουλή την αγορά υπηρεσιών από τους ιδιώτες επιχειρηματίες υγείας.

 

Υ.Γ. Οι παρατάξεις «Άλμα στο Μέλλον» και «Πόλη Αλλιώς» δέχτηκαν το κείμενο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως έχει.

Ακολουθούν το κείμενο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κι οι απαντήσεις της στις διαφωνίες της "Νέας Αυτοδιοίκησης" και της "Κοινωνικής Συνεργασίας".