Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πόσο γέλιο (ή οργή) μπορούν να δώσουν ακόμα;

·        Στις 13 Νοέμβρη στέλνουν πρόσκληση για συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ανήμερα της εκδήλωσης του Πολυτεχνείου (για τις 17 Νοέμβρη δηλαδή) στις 12 το μεσημέρι.

·        Στις 16 Νοέμβρη κάνουν υπενθύμιση, για την τηλεδιάσκεψη της επόμενης ημέρας.

·        Την ίδια ημέρα ακολουθούν άλλα τρία ηλεκτρονικά μηνύματα με τα οποία κάνουν διορθώσεις σε δύο από τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης και προσθέτουν άλλα τρία έκτακτα θέματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», αν και δεν συμμετέχει στην οικονομική επιτροπή, στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας για την ασέβεια που επιδεικνύει η διοίκηση του δήμου και την προσβολή απέναντι στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, επιλέγοντας την συγκεκριμένη ημερομηνία για συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

·        Ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, στις 11:30 στέλνουν την ονομαστική πρόσκληση συμμετοχής για την τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει σε μισή ώρα … και

·        στις 14:11 της ίδιας ημέρας στέλνουν ένα μήνυμα που μας ενημερώνουν ότι η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί … «τιμούν τα οράματα για κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, παιδεία και ελευθερία»!!!

θα μπορούσε να γελάσει κανείς με όλη αυτή την κωμωδία, αν ταυτόχρονα δεν ήταν και τόσο προκλητικά εξοργιστική.

Είναι αυτή η διοίκηση που:

ü  Στο σύνθημα «ψωμί», απαντάει με απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα και μειώσεις ωρών εργασίας (έως και 70%) εργαζομένων στα ΚΔΑΠ.

ü  Στο σύνθημα «παιδεία», απαντάει με καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.

ü  Στο σύνθημα «ελευθερία», απαντάει με καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων και με αποκλεισμό των άλλων παρατάξεων από τα μέσα ενημέρωσης του Δήμου.

Το πόση τιμή αποδίδει η διοικούσα παράταξη στο εξεγερτικό και αγωνιστικό πνεύμα του Πολυτεχνείου το γνωρίζουμε πολύ καλά απ’ όλη την ως τώρα δράση της (ανάμεσα στα άλλα, αφήνοντας ανοχύρωτα και τα σχολεία στην πανδημία του κορονοϊού).

Το γνωρίζουμε και από την άρνησή της να συνυπογράψει το κείμενο καταδίκης της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον αγωνιστικό γιορτασμό της 17ης Νοέμβρη.

Αλλά πάνω απ’ όλα το αντιλαμβανόμαστε και από τις “αγωνιστικές” ανακοινώσεις που ανεβάζει – ανήμερα του Πολυτεχνείου – στο επίσημο site του Δήμου, “τιμώντας” με αυτό τον τρόπο την επέτειο!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.