Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΤΩΡΑ Επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς παζάρια και συναλλαγές με τους κλινικάρχες!


Την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είναι εκρηκτική, την ώρα που οι υγειονομικοί παλεύουν καθημερινά να ανταποκριθούν σε αυτόν τον πόλεμο, χωρίς να έχουν ...πολεμοφόδια, είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν προχωράει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Yγείας. 

 

Αποτελεί τεράστια πρόκληση η στάση της, που αφήνει εκτεθειμένο το λαό τόσους μήνες υπηρετώντας τα συμφέροντα των τρωκτικών της ιδιωτικής Υγείας, που ακόμα και τώρα θησαυρίζουν και αρνούνται να διαθέσουν κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό!

 

Την ίδια ώρα που δεκάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στη χώρα από την πανδημία, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ήδη φρακάρει, παρά την μετατροπή τους σε νοσοκομεία της μίας νόσου, η κυβέρνηση συνεχίζει να «παρακαλάει» τους κλινικάρχες για εθελοντική και χρυσοπληρωμένη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας... και εκείνοι με κριτήριο τα κέρδη τους αρνούνται να διαθέσουν κλίνες!

 

Κυνική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική η απάντηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κλινικών, κ. Σαραφιανού, προς τον υπουργό υγείας κ, Κικίλια: «Η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 κοστίζει πολύ και δεν υπάρχει η δυνατότητα, η ρευστότητα στις κλινικές μας. Μόνο το οξυγόνο και τα φάρμακα απαιτούν ρευστότητα και οι κλινικές δεν θα πληρωθούν πριν περάσουν 3-4 μήνες... Που να τα βρούμε τα χρήματα;»

 

Παζάρια για να αυξήσουν την τιμή του «εμπορεύματος που λέγεται υγεία», δηλαδή.

 

Χωρίς αιδώ οι «αναξιοπαθούντες» κλινικάρχες – που εδώ και μήνες θησαυρίζουν από τα τεστ, τις ιατρικές πράξεις που πάγωσαν στο ΕΣΥ, το διπλασιασμό των αποζημιώσεων από τα γονατισμένα ασφαλιστικά ταμεία – μέσα στη φωτιά της πανδημίας, απαιτούν τώρα ακόμη μεγαλύτερες αποζημιώσεις και «δώρα». 

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς «αυτή η φράση μου μυρίζει και η άλλη μου ξινίζει», να στείλουν ένα κοινό μήνυμα προς την κυβέρνηση:

 

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένετε καμία “κατανόηση” από τους κλινικάρχες, επιτάξτε τώρα όλες τις ιδιωτικές μονάδες υγείας – χωρίς αγορά υπηρεσιών από το κράτος και χωρίς αποζημίωση – και εντάξτε τες στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, προς όφελος του λαού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.