Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Θέλετε απινιδωτές; … πληρώστε (για την πιστοποίηση)!!!




Η πολυδιαφημιζόμενη «δωρεάν» τοποθέτηση απινιδωτών σε σχολεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, εξελίχτηκε τελικά σε απαίτηση πληρωμής – από εκπαιδευτικούς ή συλλόγους γονέων – της απαραίτητης πιστοποίησης των χρηστών του απινιδωτή.

Αυτά μας κατήγγειλε εκπαιδευτικός της Νεάπολης, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Δήμου για σεμινάρια πρώτων βοηθειών και την παροχή πιστοποίησης.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής ήταν ένας από τους λίγους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα εθελοντικά σεμινάρια που έγιναν τον Σεπτέμβρη από την ΕΔΟΜΑΚ δηλώνοντας την πρόθεσή του να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Όταν όμως τον μήνα Οκτώβρη του ζήτησαν να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του – προκειμένου να οριστούν  ημερομηνίες για τις πιστοποιήσεις – του «έσκασαν» και το μυστικό πως θα έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του 25 ευρώ.

Στην αντίδραση του εκπαιδευτικού, η απάντηση από την πλευρά του Δήμου ήταν πως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και αν δεν ήθελε να τα δώσει ο καθηγητής τότε θα έπρεπε να τα ζητήσουν από τον σύλλογο γονέων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαράδεκτη στάση της διοίκησης και η απάντηση που πήρε επιβεβαίωνε τελικά όλα τα λεγόμενα του εκπαιδευτικού.

Για να στείλουν απινιδωτές στα σχολεία βάζουν σαν απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν δύο τουλάχιστον εκπαιδευτικοί που να εκπαιδευτούν στην χρήση του μηχανήματος και να πάρουν την πιστοποίηση.

Από τη μια ζητάνε δηλαδή δύο τουλάχιστον εθελοντές σε κάθε σχολείο και από την άλλη απαιτούν από τους εθελοντές να πληρώσουν από την τσέπη τους 50 ευρώ (ή να τα ζητήσουν από το σύλλογο γονέων)!!!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του Δήμου, απαιτώντας να μη ζητηθεί ούτε ένα ευρώ από εκπαιδευτικούς και γονείς και το έξοδο αυτό να καλυφθεί από το ταμείο του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.