Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης Συκεών προς το Δημοτικό Συμβούλιο



Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών σε 13χρονο, αλλοδαπό μαθητή.

Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς τις άλλες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου για κοινή ανακοίνωση-καταδίκη της επίθεσης.


Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, καταδικάζει αποφασιστικά και με κάθε τρόπο τη θρασύδειλη, ρατσιστική επίθεση απέναντι σε ένα 13χρονο προσφυγόπουλο, μαθητή Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της Νεάπολης.
Συγκεκριμένα, δύο φασιστοειδή – φορώντας κουκούλες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους – σταμάτησαν, το πρωί της Τετάρτης 6/11, τον μικρό μαθητή και τον χαράκωσαν στο χέρι με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντας τον σοβαρά.
Στη συνέχεια τον απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο, να εγκαταλείψει τη χώρα κ.ά.

Ο λαός του Δήμου μας, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία του, έχει αγκαλιάσει με αγάπη τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα.  Είναι θύματα της άγριας εκμετάλλευσης που υπόκεινται πολλοί λαοί από μια χούφτα εκμεταλλευτές.
Ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων που οργανώνουν ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ με σκοπό να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της περιοχής (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ά.).
Κατέφυγαν στη χώρα μας στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις βόμβες που απειλούσαν τη ζωή τους.
Εξαναγκάσθηκαν να μετακινηθούν, πληρώνοντας αδρά τους δουλέμπορους και πολλοί απ' αυτούς πνίγηκαν στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο.
Όσοι από αυτούς κατόρθωσαν να φτάσουν τελικά στην χώρα μας βιώνουν μία δεύτερη κόλαση, πεταμένοι κυριολεκτικά σε άθλιες δομές, τύπου Μόρια, σε “σπίτια” από χαρτί και νάιλον, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, παρατημένοι στα χέρια διάφορων ΜΚΟ χωρίς δικαίωμα να κατευθυνθούν στον τόπο που θέλουν και που πιθανόν να έχουν συγγενείς.
Καταδικάζουμε:
-          Τις μεθοδευμένες ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές, από φασιστικούς -ναζιστικούς θύλακες, που σπέρνουν το απάνθρωπο φυλετικό, αλλόθρησκο και ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο στη συνείδηση των ενήλικων γονιών, αλλά και στην "ψυχή" των ανήλικων μαθητών.
-          Τη μήτρα και τις αιτίες της προσφυγιάς. Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, την αρπαγή του πλούτου των λαών.
-          Την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που οδηγεί στον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας, μαζί και χιλιάδων παιδιών χωρισμένων από τις οικογένειές τους.

Παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, για όσο καιρό θα παραμείνουν στην χώρα μας και για ουσιαστικά μέτρα ένταξης των προσφυγόπουλων σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.