Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση στους κακόβουλους σχολιασμούς της παράταξης « Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ»
Διαστρέβλωση, συκοφάντηση και καιροσκοπισμός.
Συστατικά στοιχεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη «Η Πόλη αλλιώς» (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ), διαστρεβλώνει γεγονότα προσπαθώντας να συκοφαντήσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ.

Χθες (13/11/19) ανέβασε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, όπου με ειρωνικό τρόπο παρουσιάζει το ΚΚΕ (και όχι τη «Λαϊκή Συσπείρωση») ότι δήθεν καταψήφισε ψήφισμα «ενάντια στην εισβολή στη Συρία και υπέρ της  αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό».Βέβαια τα γεγονότα έγιναν εντελώς διαφορετικά.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση (21/10/19) ήρθε θέμα στην ημερήσια διάταξη με τίτλο:
«Συζήτηση και έγκριση ψηφίσματος σχετικά με την εισβολή των Τούρκων στην Συρία».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε ετοιμάσει και κατέθεσε τη δική της πρόταση. Το ίδιο έκαναν και άλλες παρατάξεις.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε προσπάθεια να ενωθούν προτάσεις των διαφορετικών κειμένων (πολλές φορές και αντικρουόμενα μεταξύ τους), για να βγει ένα κοινό ψήφισμα.

Στο τέλος της πολύωρης συζήτησης, όλες οι άλλες παρατάξεις συμφώνησαν σε ένα κείμενο και μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν το ψήφισε, ζητώντας να της σταλεί την επομένη για να κάνει τις παρατηρήσεις της.
Πράγματι το μεσημέρι της επόμενης το κείμενο στάλθηκε και την ίδια ημέρα δώσαμε τις παρατηρήσεις μας σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων (και στον κ. Λαθήρα της «Πόλης αλλιώς»).

Η κυρίαρχη διαφορά μας ήταν ότι το ψήφισμα που εγκρίνανε τελικά δεν μίλαγε για εισβολή των Τούρκων στη Συρία, αλλά για εισβολή σε «ημιαυτόνομες κουρδικές περιοχές».
Τους εξηγήσαμε πως η Συρία είναι κυρίαρχο κράτος και πως τα εδάφη αυτά είναι Συριακά και όχι αυτόνομες περιοχές των Κούρδων.
Τους εξηγήσαμε επίσης το πόσο επικίνδυνο είναι αυτή την εποχή να ανοίγεις ζητήματα «αυτονομίας» περιοχών ενός κυρίαρχου κράτους όπως η Συρία, και πως αυτό αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των επεκτατικών ορέξεων των αστικών τάξεων (Τουρκίας, ΕΕ. ΗΠΑ, κλπ).

Τέλος στις παρατηρήσεις μας συμπεριλαμβανόταν και η αντίφαση που υπήρχε στο ψήφισμα τους, από τη μια να ζητάει από την ΕΕ να «πάρει θέση», και λίγο πιο πάνω – στο ίδιο κείμενο – σωστά δέχονταν  πως η ΕΕ «στηρίζει τις ψεύτικες προφάσεις της Τουρκίας περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας”».

Στο αρχικό τους κοινό ψήφισμα, πουθενά δεν υπήρχε λέξη για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον βρώμικο και επικίνδυνο ρόλο των ΝΑΤΟικών βάσεων στην χώρα μας, παρά μονάχα προστέθηκαν στο τέλος μετά την παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (αυτούσια αντιγραφή από την πρότασή μας).

Ο κ. Λαθήρας, προσπαθώντας να “ισορροπήσει” ανάμεσα στα «αγκαλιάσματα» και τις «συμμαχίες» με τις παρατάξεις των κυρίων Δανιηλίδη, Ωραιόπουλου και Ζάχαρη, με τις δικές μας παρατηρήσεις απάντησε πως δεν θα είχε αντίρρηση να μπουν στο ψήφισμα όλα μαζί !!!

Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δηλαδή. Και για «κυρίαρχο κράτος» και για «αυτόνομες περιοχές», και για ευθύνες της ΕΕ και να ζητάμε συμπαράσταση (να πάρει θέση)!!!

Η απογείωση του καιροσκοπισμού.

Δεν μας παραξενεύει βέβαια αυτή η στάση, ούτε του κ. Λαθήρα, ούτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.
Και για την τελική αποκατάσταση της αλήθειας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν καταψήφισε την καταδίκη της Τουρκικής εισβολής στη Συρία, όπως ισχυρίζεται η «Πόλη Αλλιώς» αλλά ψηφίσαμε το αρχικό κείμενο που καταθέσαμε εφόσον δεν έγιναν αποδεκτές οι παρατηρήσεις μας στο κοινό τους ψήφισμα.

Παραθέτουμε:
1.      Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
2.      Το κείμενο που ψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις
3.      Το κείμενο που δεν έγινε δεκτό μετά τις παρατηρήσεις μας

Το ψήφισμα της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΤο κείμενο που ψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξειςΤο κείμενο που δεν έγινε δεκτό μετά τις παρατηρήσεις μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.