Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

ΟΧΙ στη λεηλασία των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου.

Με νέα επείγουσα εγκύκλιο – μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους – η κυβέρνηση επανέρχεται στην απαίτηση να της κατατεθούν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», πανελλαδικά είχε αντιδράσει από το 2015, όταν η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καλώντας δημάρχους και δημοτικά συμβούλια να μην υποταχτούν και να απορρίψουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (24/10/17) όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήλωσαν ότι:
«Είναι απαράδεκτη και προκλητική η απαίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου. 
Τα χρήματα αυτά έχουν βγει από τον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου λαού μας και η κυβέρνηση ζητά να κατευθυνθούν για την εξυπηρέτηση ενός χρέους που ούτε του λαού είναι, αλλά και κανένα λαϊκό νοικοκυριό δεν ευθύνεται για τη δημιουργία του.
Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να διαχωρίσουμε το σκεπτικό μας από αυτό της ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, οι οποίες ενώ δεν έβγαζαν κουβέντα για όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές ΠΝΠ, ενώ συμφωνούν απόλυτα με όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένου και του «Καλλικράτη»), σήμερα δικαιολογούν την θέση τους με «μασημένα» λόγια και κουτοπονηριές.
Για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους, ψάχνουν να βρουν αν συντρέχουν ή όχι οι λόγοι «επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ή μήπως και δημιουργηθεί κάποιο «πρόβλημα ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα» αν οι δήμοι τραβήξουν τα χρήματά τους από τις εμπορικές τράπεζες!!!
Ταυτίζονται δηλαδή οι “ανησυχίες” της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, με αυτές της κυβέρνησης. Ενδιαφέρονται πως θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα επιχειρηματιών και τραπεζιτών και όχι η άμεση ικανοποίηση και ανακούφιση των λαϊκών αναγκών.
Δεν είναι τυχαίο πως την περίοδο που ψηφίστηκε η συγκεκριμένη ΠΝΠ, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ψηφιστεί μία ακόμη που χάριζε εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα και προσαυξήσεις σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές (ακόμη και για λαθρεμπόριο, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, μη απόδοση ΦΠΑ κ.ά).
Σε αντίθεση λοιπόν με αυτό το σκεπτικό η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το δημοτικό συμβούλιο να αρνηθεί την διάθεση των αποθεματικών του Δήμου, κάνοντας καθαρό σε αυτή, αλλά και σε όποια άλλη κυβέρνηση έρθει, πως η απόφαση για την άρνηση μας δεν στηρίζετε στα μασημένα λόγια ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, αλλά στην ανάγκη τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τις άμεσες ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών και όχι μιας πολιτικής που επί χρόνια τώρα τσακίζει το λαό και τις πιο ζωτικές του ανάγκες».

Η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε το σκεπτικό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στηρίζοντας τις θέσεις ΚΕΔΕ και ΠΕΔ.
Όμως και η παράταξη «Αλληλεγγύη πολιτών – Γρηγόρης Χατζησάββας», δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται «βασιλικότερη του βασιλέως», ταυτιζόμενη με την κυβερνητική πολιτική.
«Παραμύθια της Χαλιμάς», χαρακτήρισε ο κ. Χατζησάββας, τον κίνδυνο να λεηλατηθούν τα αποθεματικά του δήμου, καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να τα διαθέσει στις κυβερνητικές επιλογές.
Ο ίδιος βέβαια και η παράταξη του, απέφυγαν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, αφού αποφάσισαν να απέχουν από το συγκεκριμένο θέμα.

Προκλητικός ήταν ο εισηγητής της «ΑυΡΑ» (δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο «να βοηθήσει την κυβέρνηση να σταθεί δυνατή ενόψει της τρίτης αξιολόγησης και να δείξει επιτέλους (το δημοτικό συμβούλιο) πατριωτική στάση, παραδίνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα».

Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:
«Μας καλούν οι τοπικοί κυβερνητικοί εκπρόσωποι – ενόψει μάλιστα της τρίτης αξιολόγησης – να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να σταθεί δυνατή απέναντι στους «αξιολογητές» της.
Αλήθεια οι δύο προηγούμενες «αξιολογήσεις», τις οποίες πέρασαν με καλό βαθμό, σε τι βοήθησαν τις λαϊκές οικογένειες;
Επιβεβαίωσαν την ικανότητα της κυβέρνησης να εξοικονομεί δισεκατομμύρια ευρώ που πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους αλλά και στις τσέπες των επιχειρηματιών στο όνομα της «ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Τα χρήματα αυτά βγήκαν από την λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, από το τσάκισμα των συντάξεων, από την περικοπή τεράστιων κονδυλίων στην δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια, από τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων εξειδικευμένων επιστημόνων με αποτέλεσμα την μεγάλη υποβάθμιση έως εξαθλίωση της λειτουργίας αυτών των τομέων.
Βγήκαν από την τεράστια υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών (όταν την ίδια στιγμή νομοθετούσαν την  φοροαπαλλαγή των μεγάλων επιχειρήσεων).
Βγήκαν από το τσάκισμα των μισθών αλλά και των εργασιακών σχέσεων.
Βγήκαν από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Αυτή την βοήθεια ζητάνε από μας;
Έχουν το απύθμενο μάλιστα θράσος να μας καλούν να δείξουμε και λίγο “πατριωτισμό”!!!
Τον κυβερνητικό σας “πατριωτισμό” τον γνωρίσαμε καλά στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ, όπου ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η πολιτική των ΗΠΑ είναι για το καλό μας. 
Αυτοί που ακόμα έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα των λαών (ΙΡΑΚ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Συρία, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία και όπου γης) μας τους παρουσιάζεται σαν “φίλους” και “προστάτες”.
Τον “πατριωτισμό” σας τον γνωρίζουμε και σήμερα που προσπαθείτε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση για τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες, ώστε να διευκολύνονται  στις εγκληματικές τους δράσεις ενάντια σε άλλους λαούς αλλά και στον δικό μας.
Αυτός ο “πατριωτισμός” είναι της ξεφτίλας και της επίκυψης της μέσης και είναι αυτός που σας ταιριάζει.

Ο λαός μας όμως να είστε σίγουροι πως ξέρει και μπορεί να ξεχωρίσει τον γνήσιο και αληθινό πατριωτισμό – του αγώνα και της αντίστασης απέναντι στους εκμεταλλευτές του – από τον δικό σας κάλπικο και υπόδουλο “πατριωτισμό”»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.