Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ευρωπαϊκό Γκαλά για τη «δημοκρατική συμμετοχή» προσφύγων και μεταναστών!

Υπό την αιγίδα της ΕΕ οργανώνεται, στην πόλη Gioiosa Ionica της νότιας Ιταλίας, ημερίδα για να συζητήσουν «την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής προσφύγων και μεταναστών»!!!

Με περισσή δόση υποκρισίας μάλιστα, ονόμασαν το πρόγραμμα αυτό «SOLIDA» (από την λέξη solidarity = αλληλεγγύη).
Ζήτησε λοιπόν η διοίκηση του δήμου, τη συμμετοχή συμβούλων του δήμου μας σε αυτό το «γκαλά».

Αναφερόμενος στο θέμα ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε:
«Μόνο σαν αστείο μπορεί να ακουστεί η πρόταση για συμμετοχή σε "εργασίες για την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής προσφύγων και μεταναστών" που οργανώνει η ΕΕ.
-        Μια ΕΕ που η ιμπεριαλιστική της πολιτική και οι στρατιωτικές της επεμβάσεις είναι αυτές που δημιούργησαν τα εκατομμύρια των προσφύγων και μεταναστών.
-        Μια ΕΕ που οι χώρες μέλη της χτίζουν σιδηρόφρακτους φράκτες για να εμποδίσουν την διέλευση των θυμάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν
-        Μια ΕΕ που αποκλείει τους ίδιους τους λαούς της από το «δημοκρατικό» δικαίωμα στην σταθερή και μόνιμη εργασία, στην ποιοτική και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους
-        Μια ΕΕ που προετοιμάζει νέα στρατιωτικά σχέδια και επεμβάσεις σε άλλους λαούς, με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των πολυεθνικών της

Αυτή η ΕΕ – που τα χέρια της ακόμα στάζουν αίμα από τις δολοφονίες και τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα – θέλει τώρα να παρουσιάσει ένα δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο και ζητάτε σε αυτό το άθλιο παιχνίδι των εντυπώσεων να συμμετέχει και το δημοτικό μας συμβούλιο.

Άραγε τι θα πούνε για όλα αυτά οι συνδαιτυμόνες αυτών των ακριβοπληρωμένων «γκαλά» που θα προβληθούν βέβαια μέσα από τα αστικά μέσα ενημέρωσης ως το «γνήσιο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον και ένδειξη αλληλεγγύης της ΕΕ απέναντι στα θύματα της;»

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη δημοτική παράταξη που το καταψήφισε.
Στο μόνο που βρήκαν να διαφωνήσουν οι άλλες παρατάξεις (Αλληλεγγύη Πολιτών του Γρ. Χατζησάββα και ΑυΡΑ του ΣΥΡΙΖΑ)ήταν το ότι δεν προτάθηκε η συμμετοχή και δικών τους συμβούλων στο «γκαλά» της Ιταλίας.

Όταν η διοίκηση έκανε δεκτό το αίτημα τους, το υπερψήφισαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.