Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση "Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών" για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Για μια ακόμη σχολική χρονιά – και παρά τις συνηθισμένες υποσχέσεις Κυβέρνησης, Περιφέρειας και διοίκησης του Δήμου πως «φέτος δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» – οι μαθητές του δήμου μας έμειναν χωρίς λεωφορεία για την μεταφορά τους.

Στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να διαμαρτυρηθούν και να μάθουν ταυτόχρονα τι μέτρα έχουν παρθεί.

Η “ενημέρωση” απέδειξε την πολιτική του πετσοκόμματος των κονδυλίων και σε αυτόν τον τομέα.
Παρά το γεγονός ότι οι διευθύνσεις των σχολείων ζήτησαν την μεταφορά 100 περίπου μαθητών (δύο μεγάλα πούλμαν) η περιφέρεια ενέκρινε ένα μικρό πουλμανάκι που μετά βίας χωράει περίπου 20 μαθητές.
Ο λόγος ήταν πως με βάση την χαρτογράφηση της Google κόπηκαν όλοι οι υπόλοιποι μαθητές το σπίτι των οποίων εμφανιζόταν κάτω από 1200 μέτρα απόσταση από το σχολείο.
Αν αυτή η απόσταση περιέχει επικίνδυνα σκαλοπάτια, ανηφόρες, δρόμους χωρίς πεζοδρόμια, κλπ δεν παίρνονται υπόψη από την ΚΥΑ των υπουργείων – όπως μας το δικαιολόγησε η υπεύθυνη της περιφέρειας.

Μετά από τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις των γονιών, η τεχνική υπηρεσία του δήμου βεβαίωσε την ανάγκη μεταφοράς 90 περίπου μαθητών, που είναι υπό συζήτηση αν θα εγκριθούν ή όχι.
Το όλο ζήτημα όμως δεν τελειώνει εδώ αφού υπάρχει πάντα η δυνατότητα της ιδιωτικής επιχείρησης που έχει αναλάβει την μεταφορά των μαθητών να αρνηθεί το δρομολόγιο, κρίνοντας το «ασύμφορο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών δηλώνει κατηγορηματικά πως βρίσκεται στο πλευρό των γονέων και των παιδιών τους.
Στη σημερινή εποχή δεν αποτελεί καμιά πολυτέλεια η ασφαλής και σίγουρη μεταφορά όλων των μικρών μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και όχι μόνον αυτών που μένουν μακρύτερα από 1200 μέτρα.
Πολύ περισσότερο σε έναν δήμο σαν τον δικό μας που έχει απότομες ανηφόρες, επικίνδυνα σκαλοπάτια, στενούς δρόμους και ανύπαρκτα πεζοδρόμια.

Διεκδικούμε:
-        Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα που θα αναλάβει την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μικρών μαθητών από και προς το σχολείο.
-        Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για την μεταφορά ή για οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό έξοδο των σχολείων.
-        Άμεσα να εγκριθούν τα κονδύλια για την κατασκευή των αναγκαίων σχολικών μονάδων στην περιοχή της Καυκάσου και της Πέτρου Λεβαντή.


3 Οκτώβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.