Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζουν να επιβάλουν δυσβάστακτα τέλη και φόρους!

Για μια ακόμη χρονιά η διοίκηση του Δήμου αρνείται να μειώσει τα δυσβάστακτα ανταποδοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους, συνεχίζοντας μια πολιτική αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων.

Η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 30% στα λαϊκά νοικοκυριά αλλά και στους μικρούς επαγγελματίες (σπίτια, μαγαζιά, υπόγεια, λαϊκές αγορές) με ταυτόχρονη αύξηση σε μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, σουπερ μάρκετ, κλπ).

Αρνήθηκαν επίσης την πρόταση για πλήρη κατάργηση του «φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων», ενός χαρατσιού που ενώ δεν είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν, αυτοί τον συνεχίζουν για αρκετές δεκαετίες τώρα.

Στην συζήτηση του θέματος παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Σαλονικιός Χρήστος και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής κ. Κατσιμένης Κώστας, οι οποίοι περιέγραψαν την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί οι λαϊκές οικογένειες μέσα σε αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
-        Εμείς οι συνταξιούχοι, με την πενιχρή μας σύνταξη προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ούτε τα φάρμακα μας δεν φτάνουν να αγοράσουμε πια, ανέφερε ο κ. Σαλονικιός Χρήστος.
-        Είναι απόλυτα αναγκαίο να μειωθούν σημαντικά τα δημοτικά τέλη και φόροι. Η ανεργία αλλά και οι εξευτελιστικοί μισθοί, για όσους εργάζονται, τσακίζουν τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών, είπε ο κ. Κατσιμένης Κώστας.

Η διοίκηση του Δήμου όμως έδειξε για άλλη μια φορά την αναλγησία της, αρνούμενη και την παραμικρή μείωση των ανταποδοτικών τελών στις άνεργες και φτωχές οικογένειες.

Προσπάθησε μάλιστα να εμφανιστεί με ένα «κοινωνικό προσωπείο», απαλλάσσοντας από τα δημοτικά τέλη έναν ελάχιστο αριθμό οικογενειών - όπως αυτές που είναι δικαιούχοι του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής (ενοικίου) – οι οποίες αν δεν στηρίζονταν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ήταν αναγκασμένες να ζουν στα παγκάκια και στους δρόμους.

Εύλογα αναρωτήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:
«Σε αυτή την εξαθλίωση περιμένετε να οδηγηθεί η λαϊκή οικογένεια για να την απαλλάξετε από φόρους και τέλη».

Συμπαραστάτες σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική τους είχε η διοίκηση του Δήμου και όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις (πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης»), οι οποίες ενώ συμφωνούσαν στα βασικά, τελικά καταψήφισαν, για αντιπολιτευτικούς λόγους. Εξάλλου:
-        Από κοινού όλοι τους είχαν αρνηθεί την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να καλυφθεί μέρος των ανταποδοτικών τελών από την Κρατική χρηματοδότηση (με παράλληλη αύξηση των ΚΑΠ)
-        Από κοινού όλοι τους συμφωνούν στην επιβολή δημοτικών φόρων καμώνοντας μετά πως κονταροχτυπιούνται για το ύψος των συντελεστών

Στέλεχος της «ΑυΡΑ» μάλιστα θέλοντας να χλευάσει την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% και απαλλαγή των άνεργων και φτωχών λαϊκών νοικοκυριών έλεγε: «Εγώ προτείνω μηδέν σε όλα. Κανένας να μην πληρώνει»


Την χυδαιότητα βέβαια της πολιτικής τους και την αδιαφορία τους απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, την έδειξαν αμέσως μετά όπου υποστήριξαν την συνέχιση των αντιλαϊκών δημοτικών χαρατσιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.