Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η ΣΥΡΙΖΑίικη "ΑυΡΑ" και ... ο ΛΕΝΙΝ!


Έχουμε συνηθίσει τις πιο απίθανες δικαιολογίες και αιτιάσεις της κυβερνητικής δημοτικής παράταξης στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης τους.
Ήταν αυτοί που μέχρι πρόσφατα μας καλούσαν να καταθέσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου (χρήματα που έχουν βγει από τον ιδρώτα και το αίμα του λαού) στους κυβερνητικούς κορβανάδες, για να οδηγηθούν με τη σειρά τους στην εξυπηρέτηση ενός χρέους που ούτε του λαού είναι, αλλά και κανένα λαϊκό νοικοκυριό δεν ευθύνεται για τη δημιουργία του.

Είναι οι ίδιοι που υποκριτικά μας καλούσαν σε «κοινά ψηφίσματα» για τα σχολεία, αλλά όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνιζε την ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για την Παιδεία (από την πλευρά της κυβέρνησης) τότε το «έστριβαν» κανονικότατα.

Αυτοί λοιπόν θυμήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (7/11/2017) να “τιμήσουν” τα … 100 χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση και τον ηγέτη της Λένιν.
Θέλησαν να μιμηθούν τα κυβερνητικά τους στελέχη, όταν:
-        Την ίδια στιγμή που εφάρμοζαν τα πιο αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, πήγαιναν και κατέθεταν στεφάνια στον ηρωικό τόπο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών της Καισαριανής
-        Την ίδια στιγμή που δίνουν γη και ύδωρ στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, και μετατρέπουν την χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, πηγαίνουν μετά στην μαρτυρική Μακρόνησο να “τιμήσουν” αυτούς που δεν έσκυψαν ποτέ τους κεφάλι.

Με την ίδια «στόφα» λοιπόν και τα τοπικά ΣΥΡΙΖΑίικα στελέχη σκέφτηκαν να δράσουν ανάλογα.
Αυτό όμως που ξεχώρισε από το λογύδριο του επικεφαλής τους ήταν η προσπάθεια να ταυτίσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης τους με την συμφωνία Μπρεστ-Λιτοφσκ που υπέγραψε ο Λένιν, τέσσερεις μόλις μήνες μετά την επικράτηση της Επανάστασης.

Εμείς απλώς να τους θυμίσουμε πως η ίδια ανοησία επιχειρήθηκε το 2015, από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογηθεί η υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τι θέλουν να δείξουν δηλαδή;
Πως οι δικές τους «υποχωρήσεις» έναντι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είναι αντίστοιχες με αυτές των Μπολσεβίκων του 1918 (!!!)

Μέσα στα περιθώρια αυτής της απάντησης δεν είναι δυνατό βέβαια να αναφερθούμε αναλυτικά στις λεπτομέρειες της συνθήκης Μπρεστ-Λιτοφσκ, ούτε και να περιγράψουμε τις ιστορικές συνθήκες κάτω από τις οποίες υπογράφτηκε.
Είναι αναγκαίο όμως να τονίσουμε μερικά σημεία:
1.      Πριν την συμφωνία Μπρεστ-Λιτοφσκ και από τις πρώτες ημέρες της Οκτωβριανής Επανάστασης, είχαν υπογραφτεί μια σειρά διατάγματα όπως αυτά της εθνικοποίησης των τραπεζών, της εθνικοποίησης μεγάλων εργοστασίων, της κατάργησης των τσιφλικιών και του εκκλησιαστικού κλήρου και του μοιράσματος της γης στους άκληρους αγρότες και αγροτικούς συνεταιρισμούς.
2.      Η συμφωνία Μπρεστ-Λιτοφσκ υπογράφτηκε μεσούντος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και υπαγορεύτηκε από τον πάνοπλο Γερμανικό ιμπεριαλισμό ως απαράβατος όρος για να σταματήσουν την γενικευμένη στρατιωτική επίθεση.
3.      Η ίδια η μπολσεβίκικη ηγεσία την ονόμασε «αναγκαστική συνθήκη ειρήνης που δεν στηρίζετai στην ελεύθερη συγκατάθεση των λαών» αλλά στην ανάγκη να βγει το νεοσύστατο εργατικό κράτος από τον πιο καταστρεπτικό πόλεμο που έζησε η ανθρωπότητα μέχρι τότε και να κερδίσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να συγκροτήσει και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του (όπως και το πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Μετά από όλα αυτά θα θέλαμε να ρωτήσουμε στα στελέχη της «ΑυΡΑ»:

Αλήθεια τι ακριβώς θέλει να υπερασπίσει η δική σας κυβέρνηση (εκτός από τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών) όταν όχι μόνο δεν έχει καταργήσει ούτε μισή «μνημονιακή συμφωνία» από αυτές που έχουν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά έχει φέρει και πολλές άλλες που έχουν μετατρέψει την ζωή των λαϊκών στρωμάτων σε κόλαση; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.