Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Διαμαρτυρία γονέων για το κλείσιμο δύο νηπιαγωγείων

Συγκέντρωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Παρασκευή, οι Σύλλογοι Γονέων των νηπιαγωγείων 1ου - 5ου, 13ου και 14ου Συκεών της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο κλείσιμο των νηπιαγωγείων που βρίσκονται σε ενοικιαζόμενους χώρους στην περιοχή Παπαναστασίου.
Η διοίκηση του δήμου ισχυρίζεται ότι λόγω του νέου αντισεισμικού νόμου (με τις τροποποιήσεις του 2012) οι χώροι αυτοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να στεγάζουν τα νηπιαγωγεία.
Να σημειωθεί ότι οι γονείς εδώ και καιρό έχουν αναδείξει ότι οι χώροι αυτοί είναι ακατάλληλοι και πάγιο αίτημά τους ήταν να μεταφερθούν σε κτίρια κανονικά με προαύλιο χώρο, χωρίς εσωτερικά δοκάρια στη μέση της αίθουσας, με παράθυρα κλπ.
Όμως λίγους μήνες πριν κλείσουν τα σχολεία και μια βδομάδα πριν κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα, οι γονείς πληροφορήθηκαν ότι τα μισθώματα δύο νηπιαγωγείων δεν μπορούν να ανανεωθούν και ότι η διοίκηση του δήμου δεν έχει βρει κατάλληλες αίθουσες ώστε να μεταστεγάσει τα νήπια και τις νέες εγγραφές που φέτος θα ξεκινήσουν πιο νωρίς (2 Μάη).
Οι γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του δήμου ότι θα βρεθούν κατάλληλοι χώροι, εντούτοις και πέρσι έκλεισαν άλλα δύο νηπιαγωγεία της περιοχής και τα περίπου 20 νήπια της περιοχής απορροφήθηκαν από όμορα νηπιαγωγεία και φέτος οδεύουμε στο κλείσιμο τριών ακόμη.
Οι αρμόδιοι το μπαλάκι της ευθύνης το ρίχνουν από τη μια στο δήμο από την άλλη στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.