Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Χωρίς επαρκή πυροπροστασία σχολεία του Δήμου Νεάπολης Συκεών

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών σχετικά με την έλλειψη πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Νεάπολης Συκεών κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή ζητώντας να γίνουν άμεσα έλεγχοι σε σχολεία, σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και σε δημοτικά κτίρια, αλλά και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια.
Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής έχει ως εξής: 
«Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της αυτοψίας που διενεργήθηκε, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε σχολεία του Δήμου Νεάπολης Συκεών στην ΠΕ Θεσσαλονίκης και αναφέρεται στην πυροπροστασία τους. Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων, το Λύκειο Πεύκων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παύλου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, 7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.
Σύμφωνα με την έκθεση από τα έξι σχολεία που ελέγχθηκαν μόλις στο ένα τηρούνται τα μέτρα και τα μέσα πυροπροστασίας, στα υπόλοιπα πέντε σημειώνονται σοβαρότατες παραβλέψεις και ανεπάρκειες.
Αναλυτικότερα να αναφέρουμε ότι βρέθηκαν εκτός λειτουργίας συστήματα αναγγελίας πυρκαγιάς, αντλιοστάσια πυρόσβεσης και πυρανιχνεύσεις, καθώς επίσης και ελλείψεις πυρανιχνευτών αλλά και συστήματος καταιονισμού ύδατος. Επιπλέον έλειπαν απαραίτητα εξαρτήματα συσκευών πυρόσβεσης, άλλες συσκευές δεν ήταν συνδεδεμένες με το δίκτυο ύδρευσης, ελλιπής ήταν αριθμός φορητών πυροσβεστήρων, ενώ δεν υπήρχαν εγκατεστημένα φωτιστικά ασφαλείας. Τέλος εντοπίστηκαν νέες σχολικές αίθουσες οι οποίες δεν υπήρχαν στην πυροσβεστική μελέτη, αλλά και διάδρομοι κυκλοφορίας οι οποίοι απεικονίζονται στην πυροσβεστική μελέτη αλλά έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας.
Η κατάσταση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου και γι’ αυτό ευθύνεται η πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα τα κονδύλια που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων, ενώ παραμένει επισφαλής η κατάσταση σε αρκετές σχολικές υποδομές, όπως αποδεικνύεται και με το παράδειγμα των εν λόγω σχολείων του Δήμου Νεάπολης Συκεών.
Επειδή εγείρεται θέμα ασφάλειας της ζωής των μαθητών και εκπαιδευτικών, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια επείγοντα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να γίνει άμεσα έλεγχος σε όλα τα σχολεία, παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς καθώς και σε κάθε δημοτικό κτίριο του Δήμου Νεάπολης Συκεών και στη συνέχεια να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.