Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συγχώνευση - κλείσιμο σχολικών μονάδων από τη διοίκηση του Δήμου Νέαπολης Συκεών

Για να μην κλείνουν τα σχολεία

Έγινε φανερό και από την χθεσινή (4/4/17) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την πολιτική της συγχώνευσης και του κλεισίματος των σχολικών μονάδων.

Τώρα βάζει στο στόχαστρο το 1ο και 14ο Νηπιαγωγείο Συκεών.
Με δικαιολογία τη λήξη των ενοικιαστήριων συμβολαίων σε αίθουσες μαγαζιών – που έτσι κι αλλιώς ήταν ακατάλληλες – ζητά το κλείσιμο αυτών των σχολείων και την μεταφορά και συγχώνευση των μαθητών σε άλλα νηπιαγωγεία.

Ο Δήμαρχος και η παράταξη του υλοποιούν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική που θέλει την συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας και το πετσόκομμα των αναγκαίων κονδυλίων για τη σωστή λειτουργία της.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν αυτή τους τη θέση, παρουσιάζουν σαν αναγκαίο μέτρο και τετελεσμένο γεγονός το κλείσιμο των νηπιαγωγείων, γιατί «δεν υπάρχουν άλλες λύσεις», όπως ισχυρίζονται.

Ο πολιτικός τους τυχοδιωκτισμός φτάνει μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο ώστε στην προσπάθεια τους να αποκλείσουν προτάσεις των γονέων, αφήνουν υπόνοιες στατικής ανεπάρκειας ενός κτηρίου που ήδη χρησιμοποιείται σαν βρεφικός-παιδικός σταθμός με συμμετοχή άνω των 90 παιδιών !!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις της διοίκησης.
Επί 5 ολόκληρα χρόνια ζητάμε να ξεκινήσουν μελέτες στατικής επάρκειας των σχολικών μονάδων και η διοίκηση του Δήμου το αρνιέται. Σήμερα θυμήθηκε «κινδύνους στατικότητας», όχι για να προστατεύσει τα παιδάκια αλλά για να κλείσει σχολεία.

Καλούμε τους γονείς να αναλογιστούν πως το σημερινό πρόβλημα του κλεισίματος των νηπιαγωγείων είναι ένα κομμάτι της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζεται όχι μόνο στο σύνολο της εκπαίδευσης αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Είναι αυτή η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που χτυπά καθημερινά την πόρτα μας είτε με την μορφή της ανεργίας, είτε με την τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων είτε με την υπερφορολόγιση των λαϊκών νοικοκυριών ή και με την διάλυση της δημόσιας υγείας και πρόνοιας.

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ

Σε αυτή την αντιλαϊκή επίθεση πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας λαϊκή ενότητα,
τη δική μας λαϊκή αντεπίθεση.
Τον πλούτο που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι να μην μας τον αρπάζουν άλλοι, καταδικάζοντας τις οικογένειες μας στην φτώχεια και στοιβάζοντας τα παιδιά μας σε ακατάλληλες αίθουσες.

  • ·        Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση των σχολείων της περιοχής.
  • ·        Για την κάλυψη των προσωρινών αναγκών στέγασης να αξιοποιηθούν οι χώροι που έχουν υποδείξει οι γονείς (κτήριο πρόνοιας και χώρος πρώην 1ου Δημ. σχολείου που η διοίκηση το μετέτρεψε σε παρκινγκ).
  • ·        Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.
  • ·        Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές (στα νηπιαγωγεία όχι πάνω από 15).
  • ·        Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.
  • ·        Δωρεάν ένα γεύμα σε κάθε μαθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.