Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση σε συκοφαντικό δημοσίευμα της ΑυΡΑ (Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ)

«ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ»

Έτσι τιτλοφορεί η ΑυΡΑ (Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) μια υποτιθέμενη απάντηση της  σε «κακόβουλο και ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsreport.gr, σχετικά με την στάση δημοτικού της συμβούλου».
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γράφει η «newsreport.gr» (αφού ούτε η ΑυΡΑ το αναφέρει, ούτε και στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα βρήκαμε κάτι), αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως το χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει για μια ακόμη φορά την παράταξη μας.
Ισχυρίζονται λοιπόν ότι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας (25/1/17), ήρθε ψήφισμα που ζήταγε να στηρίξουμε «με συγκεκριμένα μέτρα τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς» και πως η μόνη παράταξη που δεν το ψήφισε ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς αντίθετη από αυτά που ισχυρίζεται η ΑυΡΑ.
Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο πράγματι κατατέθηκαν τα αναφερόμενα δύο ψηφίσματα (ένα από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και ένα από την ΑυΡΑ).
Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που – κάνοντας κάποιες διορθώσεις στο κείμενο των Συλλογικοτήτων – το ψήφισε.
Οι διορθώσεις αφορούσαν:
-        Στην παράγραφο 2 που ζητήσαμε την πλήρη διαγραφή των χρεών από φτωχές και άπορες οικογένειες (και όχι μείωση χρεών αναλογική με τη μείωση των εισοδημάτων)
-        Στην παράγραφο 3 που ζητήσαμε η συμπαράσταση μας να εκφραστεί σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πολιτική που οδηγεί στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και όχι μόνο στις «συλλογικότητες»
Οι διορθώσεις μας όχι μόνο δεν αλλοίωναν το νόημα του ψηφίσματος αλλά το εμπλούτιζαν ακόμη περισσότερο.
Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση κατέκρινε έντονα το ψήφισμα της ΑυΡΑ αλλά και την υποκρισία της συγκεκριμένης παράταξης που – μέσω τέτοιου είδους ψηφισμάτων – προσπαθεί να παρουσιάσει ένα φιλολαϊκό προφίλ.

«Γνωριζόμαστε πολύ καλά εδώ μέσα – ανέφερε ο εκπρόσωπος της παράταξης μας – Δημοτικοί σύμβουλοι της ΑυΡΑ είναι δραστήρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνουν και μέχρι την κεντρική του επιτροπή. Αυτοί λοιπόν που υπογράφουν όλα τα κατάπτυστα νομοσχέδια που έχουν εξαθλιώσει την ζωή της λαϊκής οικογένειας, που επιτρέπουν σε τραπεζίτες και ξένα funds να παίζουν βρώμικα παιχνίδια με τα σπίτια των μεροκαματιάρηδων, έρχονται εδώ τώρα να μας παρουσιαστούν σαν λαϊκοί ευεργέτες».
Να τι προτείνουν μέσα από το κατάπτυστο κείμενο που μας φέρανε: Ο Δήμος να θέσει στη διάθεση αυτών των συμπολιτών μας που χάνουν τα σπίτια τους τις υπηρεσίες του, δίνοντας τους «συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη»
Χειρότερη προσβολή προς αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούσε να γίνει. Τους κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Από τη μια ψηφίζουν νόμους που τους ξεσπιτώνουν και από την άλλη τους …. «στηρίζουν ψυχολογικά» !!!     
Και είχαν το θράσος να καλέσουν την Λαϊκή Συσπείρωση σε μια κοινή διαπαραταξιακή επιτροπή που θα «αναζητούσε τέτοιου είδους έμπρακτες συμπαραστάσεις».
Έκαναν μάλιστα την ανοησία να χρησιμοποιήσουν σαν τίτλο μία φράση που χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα και στο παρελθόν για να συκοφαντήσουν τους κομμουνιστές, πετυχαίνοντας όμως το ακριβώς αντίθετο.
Εμείς θα τους θυμίσουμε δύο τουλάχιστον φορές που χρησιμοποιήθηκε το: «Πλην Λακεδαιμονίων»
-        Η πρώτη ήταν το1992 τότε που ο ΣΥΝ έτρεχε να πάρει μέρος στο εθνικιστικό-σκοπιανοφαγικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, μαζί με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία και ο Λεωνίδας Κύρκος ως βουλευτής του ΣΥΝ κατηγορούσε τους «πλην Λακεδαιμονίων » κομμουνιστές που δε συμμετείχαν.
-        Η δεύτερη ήταν πάλι το 1992 όταν στην βουλή συζητιόνταν και ψηφίζονταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ (21 - 29 Ιούλη 1992). Την φράση αυτή την χρησιμοποίησε ο βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ, Στέλιος Παπαθεμελής, λέγοντας: «(...) Σήμερα, σ' αυτήν την αίθουσα σε ό,τι αφορά το βασικό ερώτημα της κύρωσης (σ.σ.: της Συνθήκης του Μάαστριχτ), όλοι οι Έλληνες "πλην Λακεδαιμονίων " είναι σύμφωνοι».
Η στήριξη εκείνων των εθνικιστικών συγκεντρώσεων από κοινού με ακροδεξιά στοιχεία – που κάποιες δεκαετίες μετά συνεχίστηκαν στα «κινήματα των πλατειών» – φέρνουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή άνοδο της φασιστικής Χ.Α.
Όσο για την ψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ, ακόμα την βιώνει στο πετσί της η λαϊκή οικογένεια, αφού όλοι οι σημερινοί αντιλαϊκοί νόμοι εκεί στηρίζονται.
Στην προχτεσινή λοιπόν συνεδρίαση του Δημοτικού μας συμβουλίου, οι «Λακεδαιμόνιοι» χτύπησαν πάλι, εις διπλούν μάλιστα:
1.      Ήταν οι μόνοι που ψήφισαν το κείμενο που ήρθε από τους συμπολίτες μας και που ανάμεσα στα άλλα ζητούσε και από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών να απέχει από κάθε πράξη κατάσχεσης ή πλειστηριασμού λαϊκής περιουσίας (που αυτό το κάνουν γαργάρα οι της ΑυΡΑ και της διοίκησης του Δήμου)
2.      Ήταν οι μόνοι που αρνήθηκαν να μπουν στις προτεινόμενες διαπαραταξιακές επιτροπές για να … «προσφέρουν συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη»

Δεν πήραν χαμπάρι ακόμα πως τέτοιες “κατηγόριες” αποτελούν τίτλο τιμής για τη δική μας παράταξη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.