Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης Συκεών

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα θέλαμε να ευχηθούμε από καρδιάς υγεία και δύναμη σε όλους σας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια έδωσε όσες δυνάμεις είχε στην πάλη για τα προβλήματα του εργαζόμενου, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του συνταξιούχου, της γυναίκας και της νεολαίας.

Η λαϊκή οικογένεια του Δήμου μας, για όγδοη συνεχή χρονιά, υποφέρει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, από τα μνημόνια και τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα που της φορτώνουν πότε η μια και πότε η άλλη αστική κυβέρνηση, είτε με «νεοφιλελεύθερο» είτε με «αριστερό» προσωπείο.

Παλέψαμε και διεκδικήσαμε όλα αυτά τα χρόνια την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και παροχών του δήμου μας προς τις άπορες και φτωχές οικογένειες.

Ζητήσαμε την απαλλαγή των δυσβάστακτων δημοτικών τελών σε όλους τους άπορους και μακροχρόνια άνεργους συνδημότες μας, τη διανομή ενός δωρεάν γεύματος σε όλους τους μαθητές του δήμου. Τη δημιουργία νέων υποδομών του δήμου για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες σίτισης ακόμα και υγιεινής των πολύ φτωχών οικογενειών.

Απαιτήσαμε τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου μας να είναι εντελώς δωρεάν το ίδιο και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Ζητάμε επίμονα από τη διοίκηση του δήμου να αυξήσει κατά πολύ τα κονδύλια που χρειάζονται για την πραγματική κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι να τις αντιμετωπίζει με τη λογική της ελεημοσύνης.

Καταμεσής της τεράστιας οικονομικής κρίσης η διοίκηση του δήμου επαίρεται για το τεράστιο ταμείο που κρατάει στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών (περίπου 25 εκ ευρώ), αντί να το χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.

Στην πενταετία μάλιστα 2012 έως και 2016 το ταμείο αυτό αντί να μειωθεί, αυξήθηκε.

Είναι λεφτά που έχουν μαζευτεί από φόρους, πρόστιμα και τέλη και αντί να οδηγηθούν στην ανακούφιση λαϊκών νοικοκυριών, οδηγούνται για ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου.

Την ίδια περίοδο οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης πάλευαν ενάντια στην διάλυση και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, ενάντια στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις των δημόσιων σχολείων, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους και τη φοροληστεία.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η τοπική διοίκηση αποτελεί συνέχεια και βραχίονα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, εκφράζοντας κατά γράμμα τις αντιλαϊκές επιλογές τους, όσο στην διοίκηση θα βρίσκονται παρατάξεις με την ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Γι αυτό και η πάλη μας δεν μπορεί να στέκεται μόνο  «στα του δήμου μας» αλλά χρειάζεται να έχει έναν γενικότερο χαρακτήρα για να αντιμετωπίσει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού μας αλλά και αυτών που ακόμα έρχονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση, διεκδικούμε όλα όσα ανήκουν στη λαϊκή οικογένεια, στην εργατική τάξη, που είναι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, και που δεν μπορεί να αρκείται σε μια σακούλα τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο (όσο και αν το έχει ανάγκη κάτω από την οικονομική εξαθλίωση που την οδήγησαν).

Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για:
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πάλη του λαού και της νεολαίας.
Να ζωντανέψει η ελπίδα και η προοπτική.
Να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του!
Καλή χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.