Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Aνακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης - Συκεών


                                                                                                                           



                         14/01/2017

Προς τον  Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στα σωματεία των εργαζομένων

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, έφερε στην επιφάνεια μια σειρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις άσχημες συνθήκες εργασίας του προσωπικού του Δήμου.
Παλιά οχήματα, έλλειψη  σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, έλλειψη και των στοιχειωδών μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων όπως: Μπουφάν, μπότες, γάντια για την παγωνιά και το χιόνι, κλπ.
Οι εργαζόμενοι για να προστατευθούν από τον χιονιά είτε αναγκάζονται να αγοράσουν τα απαραίτητα από το δικό τους ισχνό μισθό, είτε βγαίνουν απροστάτευτοι έξω.
Παρά τις σοβαρές ελλείψεις, οι εργαζόμενοι έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να βοηθήσουν στο άνοιγμα των δρόμων, την καλή λειτουργία παιδικών-βρεφικών σταθμών, στην γενικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες όμως αναγκάστηκαν να εργαστούν, δημιούργησαν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους αλλά και για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω έλλειψης σύγχρονων εκχιονιστικών μηχανημάτων, εργαζόμενοι αναγκάσθηκαν να ανέβουν επάνω στην καρότσα αυτοκινήτων του Δήμου και με το φτυάρι να σκορπίζουν αλάτι στους δρόμους, όντας το αυτοκίνητο εν κινήσει.
Αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης κατάστασης ήταν να πέσει ένας εργαζόμενος και να τραυματιστεί. Λίγες ημέρες πιο μπροστά, ένας άλλος εργαζόμενος - ακριβώς γιατί δεν φορούσε ειδικά αντιολισθητικά παπούτσια - γλίστρησε όταν στάλθηκε να καθαρίσει την πισίνα και χτύπησε στο κεφάλι.
Το ότι δεν είχαμε περισσότερα και πιο σοβαρότερα ατυχήματα οφείλεται καθαρά στην τύχη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
-        Να αγοραστούν άμεσα όλα τα μέσα ατομικής προστασίας για κάθε εργαζόμενο που καλείται να εργαστεί στις εξωτερικές συνθήκες (μπουφάν, γάντια για το κρύο, σκούφοι, αντιολισθητικά μποτάκια, κλπ)
-        Να προμηθευτεί ο δήμος με σύγχρονα εκχιονιστικά μέσα και εργαλεία.
-        Σε καμιά περίπτωση να μην επιβάλλεται στους εργαζόμενους να εκτελούν επικίνδυνες εργασίες, πολύ περισσότερο όταν δεν είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία και τα μέσα ατομικής τους προστασίας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χαράλαμπος Βέλλης

Ειρήνη Κατσάνη-Τερζηβασιλειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.