Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Θλιβεροί απολογητές μιας αντιλαϊκής πολιτικής


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση (Αυρα), η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, απεγνωσμένα ψάχνει να βρει αφορμή και δικαιολογίες για να απέχει ή να καταψηφίσει θέματα που μπορεί έστω και στο ελάχιστο, να κατακρίνουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης τους.
Όταν οι συνταξιούχοι κατέθεταν ψήφισμα για να μην τους αρπάξει η κυβέρνηση τα αποθεματικά των ταμείων τους, αυτοί αποχωρούσαν δήθεν δυσαρεστημένοι από το «ύφος του κειμένου».
Στα δε ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στάθηκαν ένθερμοι υποστηρικτές της κυβερνητικής τους πολιτικής, να οδηγηθούν δηλαδή τα χρήματα του Δήμου για την αποπληρωμή των δανειστών.
Όταν το δημοτικό συμβούλιο καταδίκαζε τα ναρκωφεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί έφευγαν για να μην πάρουν θέση, ενώ σε άλλες συνεδριάσεις εξυμνούσαν τις «θεραπευτικές ιδιότητες» του χασίς.
Στη σημερινή συζήτηση όπου μπήκε το θέμα της συνέχισης των Τμημάτων Ένταξης και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, και πάλι αρνήθηκαν να το υπερψηφίσουν.
Η δικαιολογία αυτή τη φορά; Μα και πάλι το ύφος του κειμένου που δεν ήταν – κατά την άποψη τους – το αρμόζον, απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (αν και το τελικό κείμενο του ψηφίσματος δεν περιείχε ούτε μισό χαρακτηρισμό για την κυβέρνηση τους).
Η γελοιότητα έφτασε στην αποκορύφωση της όταν, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν το πικρό ποτήρι της άρνησης, θέλανε να δηλώσουν «απόντες» (όταν είχαν τοποθετηθεί όλοι τους επί του θέματος).
Το φινάλε ήταν ακόμη πιο τραγελαφικό.
Ο επικεφαλής της Αυρα δήλωσε πως το καταψηφίζει γιατί … «είχε δεχτεί προσβολές από την Λαϊκή Συσπείρωση κατά την συζήτηση παλιότερων θεμάτων»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.