Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μονιμοποίηση τώρα όλων των καθαριστών/ιών των σχολικών μονάδων




Την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης μόνιμου και επαρκούς προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων, ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση, με πρόταση της προς τη διοίκηση του Δήμου.
«Γι’ ακόμη μια χρονιά απασχολεί έντονα το σοβαρότατο θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία και της επιτακτικής ανάγκης ύπαρξης μόνιμου και επαρκούς προσωπικού.
Για χρόνια οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που απασχολούνταν στον Δήμο μας ανανέωναν τις συμβάσεις τους, τελώντας κατ’ουσία εργαζόμενοι υπό προθεσμία και σε άθλιο εργασιακό καθεστώς.
Χρειάζεται να επισημάνουμε ότι αυτός ο κόσμος , και κάτω από αυτές τις συνθήκες, σηκώνει με επιτυχία το βάρος του κρίσιμου τομέα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία μια και το όποιο μόνιμο προσωπικό ποτέ δεν επαρκούσε για τις ανάγκες, πολύ δε περισσότερο σήμερα κατόπιν συνταξιοδοτήσεων κλπ.
Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού σ’ αυτό τον τομέα.
Όμως τώρα το πρόβλημα οξύνεται: τον Ιούνιο του 2016 λήγουν οι συμβάσεις τους. ενώ για το έτος 2016 – 2017, οι συμβάσεις πρόκειται να καταρτίζονται από τους οικείους δήμους. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει τις προσλήψεις στους Δήμους καθιστά απαγορευτική τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων. Επομένως ήδη από την επόμενη σχολική χρονιά, και εφ’όσον δεν υπάρξει άμεσα κάποια αντίθετη νομοθετική ρύθμιση,   η καθαριότητα των σχολείων θα ανατεθεί είτε σε ιδιώτες εργολάβους είτε σε ΚΟΙΝΣΕΠ.  
Εν ‘όψει όλων αυτών η διοίκηση του Δήμου οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε :
Α. να πιέσει την Κυβέρνηση  για την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων όλων των καθαριστριών στα σχολεία
Β. να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων με τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστών/ιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και
Γ. να διασφαλιστεί άμεσα η έγκαιρη μηνιαία πληρωμή τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.