Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ ενάντια στο ΝΑΤΟϊκό συνέδριο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά της διεξαγωγής του ΝΑΤΟϊκού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, καλεί η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 19 του Φλεβάρη στις 11.00 π.μ., μπροστά στο ξενοδοχείο «GRAND HOTEL Palace» (Μοναστηρίου 305).
Η ΕΔΥΕΘ στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την ΕΕ και τους δανειστές νέες συμφωνίες, οι οποίες θα περιέχουν το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, ενώ το υπόλοιπο θα αντικατασταθεί από νέα αντιλαϊκά διαρθρωτικά μέτρα, στην πόλη μας πραγματοποιείται Συνέδριο του ΝΑΤΟ. Θέμα του Συνεδρίου η «Συγχρονισμένη Εκπαίδευση» των νατοϊκών μακελάρηδων! Στόχος του, η καλύτερη προετοιμασία της λυκοσυμμαχίας!
Για να υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ καλύτερα τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, για να διεξάγει επιχειρήσεις παντού στον πλανήτη, να είναι καλύτερα προετοιμασμένη στον ανταγωνισμό της με τα μονοπώλια άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και δυνάμεων. Σχεδιασμοί επικίνδυνοι για τον λαό μας, για τους λαούς όλης της περιοχής. Στόχευσή τους, να διεκδικήσει με αξιώσεις η αστική τάξη της χώρας μας τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει πιστά την πολιτική των προκατόχων της. Πολιτική στενής πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ). Επιβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή τη συνέχιση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, υπέγραψε φαρδιά - πλατιά τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την ενίσχυση των στρατιωτικών δομών της λυκοσυμμαχίας. Διατηρεί όλες τις ξένες βάσεις και τα στρατηγεία στη χώρα μας. Με ένα από αυτά, το ΝΑΤΟϊκό NRDC-GR που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στην πόλη μας, συνδιοργανώνει από 16 έως 19 Φλεβάρη το Συνέδριο «Συγχρονισμένης Εκπαίδευσης».
Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Καλεί τους φίλους του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος της πόλης μας, να είναι σε ετοιμότητα.
Για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζόμενων, της νεολαίας και όλου του λαού της Θεσσαλονίκης στο Συνέδριο των νατοϊκών φονιάδων, οργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 του Φλεβάρη 2015 και ώρα 11.00 π.μ., μπροστά στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE (Μοναστηρίου 305).
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΥΕΘ, τους εκπροσώπους των φορέων του λαού της πόλης, να ενισχύσουν με την παρουσία τους την παράσταση διαμαρτυρίας».
Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.