Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Νεάπολης - Συκεών ζητά έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δελτίο Τύπου                                                                        Θεσσαλονίκη, 27/02/2015

ΟΧΙ στα μέτρα συρρίκνωσης και κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ. 


Με προχτεσινή (25/2/15) εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης να υποβάλουν εκ νέου τα αιτήματά τους για προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίες για το 2015 θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014, στο πλαίσιο της «περιστολής των κρατικών δαπανών.


Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο γίνεται αναφορά στους νόμους 3833/2010 «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας. Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (σ.σ. πρώτο μνημόνιο) με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, καθώς και στο νόμο 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» με συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Το υπουργείο, λοιπόν, επικαλείται αυτούς τους μνημονιακούς νόμους και ζητά περιορισμό των προσλήψεων κατά 10%.
Η αποκαλυπτική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών
Η εγκύκλιος αφορά το προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου. Πρόκειται για προσωπικό που καλύπτει ουσιαστικά βασικές κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες που αφορούν άμεσα τα λαϊκά στρώματα και όχι έκτακτες, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «έκτακτο προσωπικό». Υπηρεσίες που είναι ήδη υποβαθμισμένες και οι ανάγκες δεν καλύπτονται, όπως παιδικοί σταθμοί, προγράμματα άθλησης, πολιτισμού κ.λπ.
Επιτρέπουν μόνο χωρίς περιορισμό την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα μια και το κόστος τους θα το πληρώσει με τα επιπλέον τέλη, φόρους και χαράτσια πάλι ο ίδιος ο λαός. Βέβαια και εδώ μόνο ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι και με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται το έδαφος για την υλοποίηση απόψεων, όπως αυτή του Στ. Μάνου με την οποία συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, για κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους. Την ίδια ώρα διατηρείται η αναλογία 1 προς 5 για κάθε πρόσληψη, που παγιώνει το μειωμένο προσωπικό στους δήμους και τις υποβαθμισμένες κατ' επέκταση υπηρεσίες.
Οι ενέργειες αυτές κρύβονται πίσω από την περιβόητη "οικονομική αυτοτέλεια των δήμων" που προπαγανδίζουν από κοινού παλιοί και νέοι συγκυβερνήτες.
Πατάνε πάνω στη μείωση κατά 65% της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ – ΣΑΤΑ) και στη μηδενική χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που δέχτηκαν πάλι από κοινού την τελευταία πενταετία

H «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό.
Καλεί όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και Παρατάξεις να καταδικάσουν την συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από μια κυβέρνηση μάλιστα που δηλώνει πως δήθεν ανέτρεψε τα «μνημόνια».
Με αυτή την εγκύκλιο, στην πράξη υλοποιούν με το παραπάνω τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ζητάμε:
► Στελέχωση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών των Δήμων με πλήρες προσωπικό σε μόνιμες θέσεις εργασίας, πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
► Χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών και παροχών των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
► Όχι σε τέλη, φόρους, χαράτσια στο λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.