Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ένας αστεροειδής πέρασε …

Το γνωστό προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη – και το πέτυχε αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα – πως αν εκλεγεί στην κυβέρνηση τότε δεν θα υπάρξει καμιά καταστροφή (από την σύγκρουση με τον αστεροειδή) και η ζωή … θα κυλά ήρεμα στους ίδιους ρυθμούς.
► Έτσι «ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει στις 7.34΄», και οι εργαζόμενοι – όσοι έχουν δουλειά – θα συνεχίζουν να δουλεύουν από ανατολή σε δύση για ένα κομμάτι ψωμί, με τις ίδιες άθλιες αντεργατικές συνθήκες, πολλές φορές με τον κίνδυνο της ζωής τους και πάντα όμως με τον κίνδυνο της απόλυσης.
«Τα μαγαζιά και οι τράπεζες θα συνεχίζουν να ανοίγουν – όσα μαγαζιά ανοίγουν ακόμη – μετά τις 8», με τους μικρούς επαγγελματίες να συνεχίζουν να χρωστούν στους πιστωτές και στις τράπεζες, να συνεχίζουν να έχουν χρέη σε εφορίες και οργανισμούς, να παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ασφαλιστικό τους ταμείο και ολοένα να βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται λόγω του ανταγωνισμού τους με τα πολυεθνικά μονοπώλια.
«Οι γονείς θα συνεχίσουν να ανησυχούν για τους βαθμούς των παιδιών τους», όπως θα συνεχίσουν να αγωνιούν και για τις ελλείψεις σχολικών υποδομών, για τις ελλείψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού όπως και για το ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τις πολλές χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για τα φροντιστήρια των παιδιών τους. Οι γονείς θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε απόγνωση γιατί θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα πανάκριβα σχολικά είδη, να πληρώνουν για την μεταφορά των παιδιών τους αλλά και για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.
Οι δεσμεύσεις θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων θα συνεχίσουν να ισχύουν για όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, είτε αυτά είναι υπερχρεωμένα είτε όχι
Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίσουν να έχουν την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους και όσο αυτό θα συνεχίζεται, οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης και το τσάκισμα των μισθών θα συνεχίζουν να εξαθλιώνουν την λαϊκή οικογένεια.

Όσο “νέα” και να θέλει να παρουσιάσει την δική της πορεία η «νέα κυβέρνηση», όταν αυτή ακολουθάει την παλιά χαραγμένη πορεία μέσα στα αντιλαϊκά πλαίσια της λυκοσυμμαχίας ΕΕ και ΝΑΤΟ,  τίποτα ευχάριστο και χαρμόσυνο δεν θα προβάλλει για τον λαό.
Σήκωσαν κουρνιαχτό για το ζήτημα της Ουκρανίας και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για να κρύψουν πως τελικά υπέγραψαν τα ίδια και χειρότερα με τους προηγούμενους.
Έδωσαν μια τηλεοπτική παράσταση μεταξύ Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ για να “διεκδικήσουν” τι; Αντί να συζητάνε τα αντιλαϊκά μέτρα (που επιβάλει η ΕΕ) με την τρόικα, να τα συζητάνε με τα «θεσμοθετημένα όργανα της ΕΕ».
Με άλλα λόγια δεν θέλουν να συζητάνε με τους υπαλλήλους αλλά κατευθείαν με τα αφεντικά!!! 
Αυτό όμως που ξεκαθάρισαν πλήρως στον λαό είναι πως από δω και πέρα μπορεί να σταματάει η «λιτότητα», ξεκινά όμως ο … «λιτός βίος»!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών καλεί τους εργαζόμενους του δήμου μας να μην ξεγελαστούν και πιστέψουν πως το εκμεταλλευτικό σύστημα μπορεί να αλλάξει και να γίνει πιο ανθρώπινο με μια κυβερνητική εναλλαγή, όποιο πρόσημο και αν έχει.
Να μην περάσουν λογικές αναμονής ή αυταπάτης πως το κεφάλαιο, που σε όλες τις φάσεις είτε σε περιόδους ανάκαμψης είτε σε περιόδους κρίσης της οικονομίας, άρπαζε τον πλούτο που με ιδρώτα έβγαζαν οι εργαζόμενοι, θα σταυρώσει τα χέρια και θα παραχωρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, παγιώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η «σωτηρία» μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Η ταξική συσπείρωση και η αποφασιστική πάλη κατά του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν είναι ο σημερινός μονόδρομος για τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να αποσπάσουν αυτά που έχασαν, για να βάλουν μπρος για τις διεκδικήσεις τους που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της ζωής τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.