Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Κόψιμο δέντρων για τη κατασκευή του Fly-over

Το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε και σε περίοδο υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, ξεκίνησε το κόψιμο δέντρων στο δάσος του Σεϊχ-Σου στο πλαίσιο της κατασκευής του Fly over στη Θεσσαλονίκη.  Κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τις εργασίες και εντόπισαν μέλη του συνεργείου της κατασκευής του έργου να κόβουν δέντρα στο ύψος της γέφυρας Νεάπολης την ώρα που το ρεύμα του περιφερειακού προς δυτικά ήταν κλειστό για τα οχήματα λόγω των συγκεκριμένων εργασιών.

Άμεσα απευθύνθηκαν στην αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και προσήγαγε τον υπεύθυνο του έργου αλλά και κάποιους εργάτες.


Στο σημείο που γινόντουσαν οι εργασίες, όπως και στο Α.Τ. Συκεών, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μαζί με τους κατοίκους, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Νεάπολης -Συκεών.

Σημειώνεται, ότι η έκταση η οποία πρόκειται να υλοτομηθεί είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά αναφερόταν στη μελέτη του έργου,  187 αντί για 82 στρέμματα. Μάλιστα,  η υλοτόμηση προχωρα παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί διαβούλευση για την τροποποίηση του εμβαδόν της θιγόμενης έκτασης.


Ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο σημείο , που βρίσκονται πεσμένοι κορμοι δέντρων και ξερά κλαδιά μέσα στο δάσος. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έχουμε μπει επίσημα στην αντιπυρική περίοδο, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και όλη αυτή η ξερή ξυλεία μετατρέπεται σε εξαιρετικά εύφλεκτη ύλη που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης.


Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι να σταματήσει το έργο, να μην υλοποιηθεί με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί, δηλαδή χωρίς μέτρα προετοιμασίας και πραγματικής ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, χωρίς προηγούμενη οικολογική αναβάθμιση του Σέιχ Σου και με μια Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα που θα χρυσοπληρώσουμε.



 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.