Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Η ΚΕΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΥΚΑ.


 


Ως Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, χαιρετίζουμε την απόφαση απομάκρυνσης της τεράστιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή των Πεύκων. Να τονιστεί πως η εξέλιξη αυτή, συνιστά άμεση δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής, που ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο κινητοποιήθηκαν απέναντι στην προσπάθεια εγκατάστασης της εν λόγω κεραίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως: «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».


Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης της, η Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και πρωτοστάτησε με όλους τους τρόπους ώστε να απομακρυνθεί άμεσα η κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε με "φαστ τρακ" διαδικασίες, μια ανάσα από τα σπίτια της δημοτικής κοινότητας Πεύκων όπως και του συνοικισμού Μετεώρων της Πολίχνης.


Κόντρα σε φωνές που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ότι είναι νόμιμη η εγκατάσταση της και ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης  στους αγώνες των κατοίκων. Δεκάδες φορείς και σύλλογοι απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση της.


Επίσης, το αίτημα αυτό υποστήριξαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη, Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας, με σχετική επερώτηση τους στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Υγείας 


Καταγγείλαμε πως το αστικό κράτος βάζει τις ζωές και την υγεία του λαού σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη των εταιρειών.


 Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι οργανωμένοι αγώνες έχουν αποτελέσματα, αρκεί να παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τα πλούτη και τα κέρδη των εταιρειών, εμείς μπορούμε και πρέπει να επιβάλουμε τους όρους μας, να μπαίνουμε μπροστά στην προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.


Συνεχίζουμε τους αγώνες μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.