Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Κι’ αν καείτε, κι’ αν πλημμυρίσετε … άλλος έχει την ευθύνη.

 

Αυτό εν ολίγοις ισχυρίστηκε η διοίκηση του δήμου στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της οδού Καραϊσκάκη, να καθαριστούν τα φρεάτια από τα μπάζα που το έχουν φράξει.

Είναι γνωστό πως στην οδό Καραϊσκάκη, οι κάτοικοι βρίσκουν τακτικά τα σπίτια τους πλημμυρισμένα, εξαιτίας της αδυναμίας του υπάρχοντος αγωγού να συλλέξει όλο τον όγκο των όμβριων υδάτων σε δυνατές νεροποντές.

Από την πρόσφατη βροχή, μπάζα από το σκάμμα διπλανού έργου έφραξαν ένα μέρος των σχαρών του φρεατίου.

Όπως ήταν φυσικό, οι κάτοικοι της περιοχής, φανερά ανήσυχοι, τηλεφώνησαν στη διοίκηση του δήμου ζητώντας τον άμεσο καθαρισμό του φρεατίου, πριν τα σπίτια τους πλημμυρίσουν για μια ακόμη φορά.

Η απάντηση από πλευράς διοίκησης ήταν πως «δεν έχουν οι ίδιοι την ευθύνη μιας και τα μπάζα προέρχονταν από το σκάμμα άλλου εργολάβου»!

Την ίδια απάντηση είχε δώσει η διοίκηση του δήμου και πέρσι το καλοκαίρι, όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαίτησε να μαζευτούν στοίβες από κομμένα ξερά κλαδιά που αποτελούσαν τεράστιο κίνδυνο πυρκαγιάς. Και τότε η απάντηση ήταν πως «την ευθύνη την είχε ο εργολάβος που τα έκοψε»! Μετά βέβαια από την πίεση και την απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναγκάστηκε να τα μαζέψει.

Η διοίκηση του κ. Δανιηλίδη, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική «κόστους-οφέλους» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, θεωρεί την προστασία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα ως «κόστος».

Γι’ αυτό, ούτε και στα τεχνικά της προγράμματα, ούτε και στους προϋπολογισμούς της δεν περιέχονται έργα προστασίας των λαϊκών οικογενειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαίτησε, με επιστολή της προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να καθαριστούν άμεσα τα φρεάτια από την υπηρεσίατεχνικών έργων του δήμου (που έτσι και αλλιώς είναι ευθύνη του δήμου) και τυχών επιπλέον έξοδα που θα προκύψουν – υπαιτιότητας του άλλου εργολάβου – να χρεωθούν σε αυτόν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.