Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται πριν θρηνήσουμε θύματα.


Η κατάσταση στο δήμο Νεάπολης Συκεών έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Με την πρώτη κάπως δυνατή βροχή πλημμυρίζουν σπίτια, άνθρωποι κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα όμβρια ύδατα που μετατρέπουν τους δρόμους σε ρέματα, δρόμοι κόβονται και γεφυράκια παρασέρνονται από τα ρέματα.

Πάνω από δύο δεκαετίες τα σπίτια και τα μαγαζιά των κατοίκων της οδού Καραβαγγέλη, παθαίνουν ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κινδυνεύοντας ακόμα και οι ίδιες οι ζωές τους.

Το ίδιο γίνεται σε πολλές γειτονιές του δήμου, όμως κρατικός και δημοτικός μηχανισμός είναι σταθερά απόντες.,

Πρόσφατα το ρέμα που υπάρχει στην οδό Νερομύλλων στα Πεύκα, παρέσυρε και διέλυσε στην κυριολεξία, ένα μικρό πρόχειρο γεφυράκι που είχε στήσει η διοίκηση του δήμου, για «εξυπηρέτηση», δήθεν, των κατοίκων (οι φωτογραφίες είναι από εκεί).



Τα μεγάλα κενά και οι ελλείψεις στην πολιτική προστασία – είτε πρόκειται για την πυροπροστασία, είτε για την προστασία από τους σεισμούς ή από τις πλημμύρες, κλπ. – βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από τις καταστροφές.

Οι πολίτες του Δήμου συνεχίζουν να νοιώθουν ανασφάλεια, καθώς – παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις – δεν έχει προχωρήσει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ούτε στο «τεχνικό πρόγραμμα», ούτε στον «προϋπολογισμό» του 2023 του δήμου δεν περιέχεται κανένα αντιπλημμυρικό έργο.

Ο λαός του δήμου μας πληρώνει ξανά την πολιτική "κόστους - οφέλους", μιας και η διοίκηση του δήμου – όπως και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  – θεωρούν την προστασία του λαού ως κόστος.

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί εδώ και τώρα:

·         Να εξασφαλιστεί άμεσα η απομάκρυνση υδάτων και φερτών υλικών από τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης.

·         Να διασφαλιστεί ο καθαρισμός όλων των φρεατίων.

·         Να δρομολογηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα έργα και οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την περιοχή του δήμου.

Να ενισχυθεί η πολιτική προστασία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.