Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Να μη πληρώνουν οι γονείς τα τεστ covid

 


Τρεις εργαζόμενες του βρεφονηπιακού σταθμού «Ακροπόλ» (Κίμωνος και Τσακάλωφ στις Συκιές), βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα θετικές στον κορονοϊό.

Αν και ο βρεφικός σταθμός είχε κλείσει από την Τετάρτη (3/3), οι γονείς ειδοποιήθηκαν την Παρασκευή (5/3) με την οδηγία: «να πάνε σε ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν το απαιτούμενο τεστ με δικά τους έξοδα».

Όπως μας κατήγγειλαν γονείς, το κόστος αυτής της εξέτασης σε κάποιες οικογένειες υπερβαίνει τα 200 ευρώ, μιας και πρέπει να υποβληθούν στο τεστ αυτό όλα τα μέλη της οικογένειας.

Στις έντονες διαμαρτυρίες μάλιστα ενός γονιού, η διοίκηση του δήμου, προφανώς για να μην δώσει έκταση και δημοσιότητα στο θέμα, έστειλε τη συγκεκριμένη οικογένεια σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο με το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση, ώστε να κάνουν το τεστ με έξοδα του δήμου, χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομα κάποιας εργαζόμενης του δήμου.

Αυτό αποδείχνει πως ενώ η διοίκηση είχε τη δυνατότητα να καλύψει αυτές τις εξετάσεις, δεν το έκανε φορτώνοντας τα έξοδα στις πλάτες των γονιών.

Τα παχιά λόγια, περί «δωρεάν τεστ», τόσο της κυβέρνησης όσο και της διοίκησης του δήμου, αποδείχνονται τελικά σαπουνόφουσκες αφού στο τέλος αυτοί που πληρώνουν τον λογαριασμό είναι οι ίδιοι οι γονείς.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση αλλά και από τη διοίκηση του δήμου να καλύπτει κάθε έξοδο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για την προστασία των λαϊκών οικογενειών από την πανδημία.

Σήμερα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, απαιτείται:

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ώστε να ενισχυθεί με κλίνες και προσωπικό το δημόσιο σύστημα.

·         Μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών 

·         Ένταση των εμβολιασμών με γρήγορη κλιμάκωση, ώστε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός με ασφάλεια και με χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και με πολύ περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.