Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Θέλουν να γίνουν «κοράκια» στη θέση των «αρπακτικών»!


Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει μπροστά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με στόχο να αρπάξουν το βιος και την κατοικία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κυνήγι τραπεζών και κράτους.
Την ώρα που αυτοί οι δήθεν αριστεροί, συνεχώς προβάλουν (με την αμέριστη βοήθεια των καναλαρχών) τη συκοφαντία ότι όσοι αντιδρούν στους πλειστηριασμούς, προστατεύουν τάχα τους «μεγαλοοφειλέτες»
Την ώρα που στέλνουν τους ροπαλοφόρους των ματ να βαράνε και να ψεκάζουν με χημικά, τους μεροκαματιάρηδες που αγωνίζονται να σώσουν το βιος τους, ακόμη και μέσα στις δικαστικές αίθουσες
Την ίδια ώρα αιφνιδιαστικά φέρνουν τροπολογία στην βουλή για να διωχθεί αυτεπάγγελτα, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατά ελάχιστο, όποιος προσπαθήσει να εμποδίσει πλειστηριασμό (την τροπολογία ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ την στήριξαν με «παρών», ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ) .

Η κυβέρνηση δίνει το σύνθημα στις τράπεζες και στα funds να ορμήσουν καταπάνω στη λαϊκή κατοικία.

Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να προφυλάξει το σπίτι της λαϊκής οικογένειας, γιατί αποστολή της είναι να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο, να διασφαλίσει τα συμφέροντά του.
Γι' αυτό στήνει ολόκληρο μηχανισμό για το ηλεκτρονικό «σφυρί», γι αυτό και έχει εξαπολύσει μια ολόκληρη εκστρατεία συκοφαντίας αλλά και ποινικοποίησης και καταστολής για όσους αντιστέκονται και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική.

Την ίδια ώρα, όχι τυχαία, πολλαπλασιάζονται και οι δήθεν πρωτοβουλίες για "τη σωτηρία της πρώτης κατοικίας".
Δίπλα στο "μαστίγιο" της καταστολής, η κυβέρνηση χρειάζεται και το “καρότο” της εξαπάτησης και της αναμονής.

Σε αυτό το σκηνικό δίνει το "παρών" και η Κεντρική Ένωση των Δήμων (ΚΕΔΕ).
Πρόσωπα και αστικές δυνάμεις στους δήμους, που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική στην Τοπική Διοίκηση και ασκούνται για χρόνια στην παραπλάνηση, προτείνουν, ως δρόμο σωτηρίας της λαϊκής κατοικίας, τη σύσταση δημοτικών επιχειρήσεων που θα αγοράζουν τα "κόκκινα" δάνεια!
Προτείνουν δηλαδή οι δήμοι να παίξουν το ρόλο των funds!
Να γίνουν «κοράκια» στην θέση των «αρπακτικών».
Και όλα αυτά με τη σημαία δήθεν «της προστασίας της λαϊκής κατοικίας»

Σε αυτή την «πρωτοβουλία» αποφάσισε να πρωτοστατήσει και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Με κοινή απόφαση όλων των δημοτικών παρατάξεων – εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης – αποφάσισαν να ιδρύσουν «εταιρεία ειδικού σκοπού» (τα λεγόμενα funds) για να … “σώσουν” τα σπίτια που θα ξεπουληθούν κοψοχρονιά.

Ψυχοπόνεσε ξαφνικά η διοίκηση του Δήμου μας τα λαϊκά νοικοκυριά και θέλει τώρα να τους προστατέψει.
Είναι οι ίδιοι που λίγα χρόνια πριν έπαιρναν αποφάσεις για να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους λαϊκές οικογένειες.
Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να στέλνουν ραβασάκια για χρέη προς τον Δήμο, με την υπόμνηση πως αν δεν πληρωθούν τότε θα ακολουθηθούν οι «νόμιμες διαδικασίες», κατασχέσεις και πλειστηριασμοί δηλαδή.
Είναι οι ίδιοι που ούτε καν διανοούνται να διαγράψουν έστω και τα ελάχιστα δημοτικά τέλη, σε οικογένειες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν, αφού αρκετές από αυτές ζουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.
Είναι οι ίδιοι που στο όνομα της εμπορευματοποίησης και της «ανταποδοτικότητας», συνεχίζουν να χαρατσώνουν την λαϊκή οικογένεια του Δήμου για κάθε υπηρεσία που προσφέρουν.

«Οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου πατούν στην αγωνία των χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών που παλεύουν να προστατεύσουν το σπίτι τους και παρεμβαίνουν με τυχοδιωκτικό τρόπο!», κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση», συνεχίζοντας:
«Είναι βέβαιο πως κάποια funds καλοβλέπουν τέτοιες ενέργειες, προκειμένου να μπορέσουν πιο εύκολα να αποκτήσουν ιδιοκτησίες και μάλιστα με τη συναίνεση των φτωχών οικογενειών
Βούτυρο στο ψωμί των τραπεζιτών είναι η μεσολάβηση των δήμων, και μάλιστα όταν βάζουν ως εγγύηση τη δημοτική τους περιουσία, κινητή και ακίνητη.
Αντί λοιπόν να αντιπαλέψουν την πολιτική των πλειστηριασμών και του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας, αντί να καταγγείλουν τις προκλητικές ενέργειες της κυβέρνησης, αντί να σταθούν δίπλα στο διεκδικητικό λαϊκό κίνημα (όχι βέβαια πως περιμέναμε κάτι τέτοιο), Διοίκηση του Δήμου και οι άλλες παρατάξεις της “αντιπολίτευσης” προτίμησαν να παίξουν τον ρόλο του «λαγού» για να περάσει πιο εύκολα και ανώδυνα το ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί τη διαγραφή όλων των μικρο-οφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.
Απαιτεί τώρα από την κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη σέντρα της εφορίας
Μπροστά στον ορατό κίνδυνο της λαϊκής κατοικίας από την επίθεση, όχι μόνο του κράτους και των τραπεζών, άλλα και των δήμων, δηλώνουμε πως θα ενισχύσουμε, με τη δράση και τη στάση μας, την πάλη του λαού για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.