Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μια ψεύτικη αλληλεγγύη

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (19/12/17) του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε ένα ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Το ψήφισμα συντάχτηκε με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ (Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης) και της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, κάτω από το οποίο μαζεύονται υπογραφές.

Το κείμενο του ψηφίσματος αφού εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και την αντίθεση στην πράξη αναγνώρισης από της ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, καταδικάζει στο τέλος κάθε ιμπεριαλιστική εγκληματική ενέργεια που οδηγεί σε φυλακίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες τον Παλαιστινιακό λαό.

Και όμως αυτό το ψήφισμα δεν «έτυχε της αναγνώρισης» της Διοίκησης του Δήμου αλλά και των άλλων δημοτικών παρατάξεων – εκτός βέβαια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Υπήρχε μία παράγραφος που ομόφωνα όλοι τους απαιτούσαν να αφαιρεθεί.
Να τι έλεγε η συγκεκριμένη παράγραφος:

«Καταγγέλλουμε την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.»

Την ώρα που γινόταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας ακόμη νέος Παλαιστίνιος (29 χρονών, ανάπηρος και καθισμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο) έπεφτε νεκρός από τα πυρά του Ισραηλινού στρατού.
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ και τις βίαιες επιθέσεις των ισραηλινών που ακολούθησαν, εκατοντάδες είναι οι Παλαιστίνιοι που έχουν τραυματιστεί σοβαρά έχοντας δυστυχώς και πέντε νεκρούς (μέχρι σήμερα) που υπέκυψαν στα τραύματα τους.
Την ώρα λοιπόν που ο Παλαιστινιακός λαός για μια ακόμη φορά πληρώνει βαρύ τίμημα αίματος από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ,
Οι δημοτικές παρατάξεις της Διοίκησης Δανιηλίδη, του κυρίου Χατζησάββα και της κυβερνητικής ΑυΡΑ, απαιτούσαν να κρυφτεί η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναρωτιόντουσαν δήθεν, «από πού κι ως που η πολιτική – οικονομική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, αποτελεί μοχλό της ισραηλινής επιθετικότητας;»

Καμώνονταν ότι δεν καταλαβαίνουν πως όταν οι κυβερνήσεις τους επιτρέπουν ισραηλινούς αεροπόρους να εκπαιδεύονται και να κάνουν από κοινού στρατιωτικά γυμνάσια στον Ελληνικό εναέριο χώρο, αυτή την ικανότητα και την εμπειρία τους την εφαρμόζουν μετά στους βομβαρδισμούς που κάνουν στις Παλαιστινιακές συνοικίες.
Καμώνονταν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η πολιτική και οικονομική στήριξη που παίρνουν από την Ελληνική – και άλλες κυβερνήσεις – τους κάνει πιο ισχυρούς για να εφαρμόζουν ακόμη μεγαλύτερη βία στα θύματά τους.

Αρνήθηκαν ακόμη και να απαιτήσουν την εφαρμογή απόφασης της Ελληνικής Βουλής, η οποία από τον Δεκέμβρη του 2015 έχει αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται μέχρι σήμερα να εφαρμόσει αυτή την απόφαση!!! 


Αφού αφαίρεσαν λοιπόν ένα από τα πιο βασικά σημεία του ψηφίσματος, μετά προσποιήθηκαν και τους … αλληλέγγυους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.