Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η Ε.Ε. και τα «φόρουμ περί δημοκρατίας»

Ανάμεσα στα 34 θέματα που είχε να συζητήσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο (9/11/16) υπήρχε και ένα που ζητούσε τη συμμετοχή του Δήμου σε κάποιο «φόρουμ για τη δημοκρατία», υπό την εποπτεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προσπαθεί η Ε.Ε. – αυτός ο «λάκκος των λεόντων» – να οργανώσει μαθήματα για τις δημοκρατικές της αξίες!!!

Εύλογα οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέπτυξαν το σκεπτικό τους:
Ποιες είναι οι δημοκρατικές αξίες της Ε.Ε. που προσπαθεί να «μεταλαμπαδεύσει» και στους λαούς της;

Να μερικές από αυτές:
-        Ανταγωνιστικότητα, κέρδος και ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου, που σημαίνει για τους λαούς, ανεργία, εξευτελιστικά μεροκάματα και μισθούς πείνας, δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα, χτύπημα εργασιακών σχέσεων, κοινωνικές παροχές φτωχοκομείου, και τόσα άλλα.
-        Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εξασφάλιση συμφερόντων των μονοπωλίων τους. Που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, ξεριζωμός ολόκληρων λαών από τις πατρίδες τους, φτώχεια και εξαθλίωση.
-        Σιδερόφραχτα τοίχοι που υψώνονται για να εμποδίσουν τη διέλευση του τεράστιου κύματος προσφύγων και μεταναστών που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις επεμβάσεις τους και την ιμπεριαλιστική τους πολιτική.
-        Αναβίωση του φασισμού και στήριξη νεοναζιστικών κομμάτων και αντιδραστικών κυβερνήσεων, όπως γίνεται σε: Ουκρανία, Πολωνία, Τσεχία και χώρες της Βαλτικής, όπου υμνούνται οι συνεργάτες των χιτλερικών ενώ διώκονται και φυλακίζονται κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές.

Αυτές τις «δημοκρατικές αξίες» προσπαθεί να μεταφέρει – ο «παρα-μορφωμένος» από παρόμοια ίσως φόρουμ – κ. Άδωνης Γεωργιάδης.
Ελπίζουμε να μη ζήλεψαν την δόξα του όσοι ζήτησαν να συμμετάσχουν σ’ αυτά τα φόρουμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.