Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Εξορμήσεις ενημέρωσης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία

Θετική ανταπόκριση συνάντησε η πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) για την ενημέρωση του λαού της περιοχής σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.
Την Πέμπτη 21 Ιούλη κλιμάκιο της ΕΔΥΕΘ, με τη συμμετοχή φίλων της ειρήνης και από την περιοχή τουΣταυρού Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στην περιοχή μοιράζοντας τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Στις συζητήσεις που άνοιγαν με αφορμή την ανακοίνωση, ήταν έντονο το ενδιαφέρον, όχι μόνο των Ελλήνων κατοίκων και παραθεριστών, αλλά και των ξένων τουριστών, αφού η ανακοίνωση μοιραζόταν μεταφρασμένη και στα αγγλικά, βουλγαρικά και ρουμανικά. Τουρίστες από τις γειτονικές χώρες -Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι- συζήτησαν με τους εκπροσώπους της ΕΔΥΕΘ για τις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ, για τους τεράστιους κινδύνους για τους λαούς που απορρέουν από αυτές και για την ανάγκη ο κάθε λαός στον τόπο του και όλοι οι λαοί μαζί να αντιδράσουν, να οργανώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους, για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
Η ΕΔΥΕΘ συνεχίζει την πρωτοβουλία της με καινούργια εξόρμηση στο Δήμο Θερμαϊκού. Σε συνεργασία με τηνΕπιτροπή Ειρήνης Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την Πέμπτη 28 Ιούλη μαζική εξόρμηση στους Νέους Επιβάτες και στην Περαία.
 Οι φίλοι της ειρήνης θα συγκεντρωθούν στις 19.30 στην παραλία των Νέων Επιβατών, στο σιντριβάνι (25η Μαρτίου στην παραλία) και με πορεία θα κατευθυνθούν προς την Περαία, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Στη διαδρομή θα μοιραστεί η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ στα ελληνικά και μεταφρασμένη σε διάφορες γλώσσες.
 Η ΕΔΥΕΘ καλεί τα μέλη της και τους φίλους της ειρήνης από τις Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην εξόρμηση - κινητοποίηση.
 Πέμπτη 28 Ιούλη, 19:30 στην παραλία των Νέων Επιβατών (στο σιντριβάνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.