Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αρπάζουν τα λεφτά της λαϊκής οικογένειας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αποτελεί απαίτηση της τρόικα που θέλουν μάλιστα να την παρουσιάσουν και σαν «πατριωτικό καθήκον».
Αυτόν τον “πατριωτισμό” τον θυμούνται όλες οι αστικές κυβερνήσεις κάθε φορά που θέλουν να ξαναβάλουν το χέρι στην λαϊκή τσέπη για να του πάρουν ότι έχει απομείνει μετά το ξεζούμισμα που έχει υποστεί παντοιοτρόπως.
Η αρπαγή των διαθέσιμων γίνεται στη βάση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την πληρωμή του χρέους «στο διηνεκές, εγκαίρως και προς όλους».
Με την πρόσφατη ΠΝΠ βάζουν χέρι στα αποθεματικά όλων των οργανισμών που εποπτεύει το κράτος, δηλαδή σε Δήμους, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κλπ
Αφορούν πόρους αναγκαίους για την αντιμετώπιση άμεσων λαϊκών προβλημάτων.
Η αρπαγή αυτών των διαθέσιμων πόρων θα επιδεινώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών δυναμιτίζοντας την λειτουργία υπηρεσιών και δομών όπως, σχολικών επιτροπών, παιδικών σταθμών, κοινωνικών παροχών και δράσεων, πολιτιστικών-αθλητικών υποδομών, κλπ.
Αντιγράφει η κυβέρνηση κάθε επιλογή της «μνημονιακής» και «νεοφιλελεύθερης» πολιτικής των προηγούμενων.
Να πως εκφράζεται αυτό μέσα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο:

  •   Έχουμε μια διοικούσα παράταξη να κάνει δήθεν κριτική, μιλώντας για φασιστικές και αυταρχικές μεθόδους όταν η ίδια παράταξη χειροκροτούσε και στήριζε την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούσε ακριβώς τις ίδιες μεθόδους και πολιτικές. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο καταγγείλαμε την πολιτική τους που αντί να χρησιμοποιούν τα χρηματικά αποθέματα – που έτσι και αλλιώς από τις τσέπες των εργαζομένων έχουν βγει – για την αντιμετώπιση οξυμένων λαϊκών αναγκών, αυτοί προτιμούσαν να τα συσσωρεύουν στα τραπεζικά θησαυροφυλάκια για να ενισχύουν και με αυτόν τον τρόπο την ρευστότητα του κεφαλαίου.
  •   Έχουμε μια «αξιωματική» αντιπολίτευση που έτρεξε να φανεί «βασιλικότερη του βασιλέως», στηρίζοντας την ΠΝΠ και την κυβερνητική πολιτική, όπως ακριβώς στήριζαν και τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εξάλλου περί της ίδιας πολιτικής πρόκειται.
  •   Τέλος έχουμε και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΑυΡΑ) που ενώ κατάπιε την γλώσσα της στην συνεδρίαση που πρωτοσυζητήθηκε το θέμα (20/04/15), ενώ στηρίζει και χειροκροτά (ή σιωπά όπου δεν την παίρνει) τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, ολοένα και πιο τακτικά καταφεύγει σε επιθέσεις ενάντια στη Λαϊκή Συσπείρωση διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μας. Ισχυρίστηκαν πως η παράταξη μας «ταυτίστηκε πολιτικά» με τη διοίκηση του Δήμου, όταν ήδη υπήρχε ανακοίνωση μας – δημοσιευμένη στην ηλεκτρονική μας σελίδα ( πατήστε εδώ ) – που ολοκάθαρα καταδικάζει το πολιτικό σκεπτικό της διοικούσας παράταξης.
Όμως στην προσπάθειά της η ΑυΡΑ να στηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης για την αρπαγή των χρημάτων (που αφορούν ανάγκες της λαϊκής οικογένειας) βάζει δήθεν σαν “όρο” «τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων να χρησιμοποιηθούν μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, δηλαδή για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων, και όχι για την αποπληρωμή του χρέους»
Σοβαρά; Με αυτόν τον τρόπο τα στελέχη της ΑυΡΑ προσπαθούν να ξεγελάσουν τη συνείδηση τους ή τους ψηφοφόρους τους; Εμείς το δεύτερο πιστεύουμε.
Όλα αυτά τα χρήματα θα οδηγηθούν στην πληρωμή των πιστωτών μας. Γι αυτό το λόγο εξάλλου δεν πάρθηκε αυτή η απόφαση;
Ο υπουργός οικονομικών κ. Βαρουφάκης – που στηρίζεται από την κυβέρνηση – δεν είναι αυτός που καθησυχάζει τους πιστωτές μας, ότι οι δόσεις τους θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα και στο διηνεκές;
Ποιόν προσπαθούν να ξεγελάσουν τα στελέχη της ΑυΡΑ με αυτούς τους κάλπικους “όρους”;

Η ΠΝΠ στην ουσία είναι ένας εσωτερικός δανεισμός.
Από πού τα δανείζεται και σε ποιους πρόκειται να τα δώσει η κυβέρνηση;
Τα λεφτά που αρπάζει είναι αναγκαίοι και κρίσιμοι πόροι που έχει πληρώσει ο ίδιος ο λαός από το υστέρημα του, μέσω της φοροεπιδρομής, των τελών και των προστίμων.
Είναι χρήματα που προορίζονται για τη σίτιση, τη θέρμανση στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, για τις κοινωνικές δομές, για έργα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.
Αφού μείωσαν πάνω από 60% τα χρήματα των ΚΑΠ που πήγαιναν προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες, αφού οδηγούν σε κλείσιμο ΑΕΙ και ΤΕΙ μειώνοντας κατά 70% την χρηματοδότηση τους, αφού διέλυσαν την δημόσια υγεία συγχωνεύοντας Νοσοκομεία, κλείνοντας κλινικές, διώχνοντας νοσηλευτές και γιατρούς και κουρεύοντας τα αποθεματικά τους, τώρα με αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στραγγίζουν και τα όποια υπολείμματα χρημάτων είχαν μείνει σε αυτούς τους οργανισμούς, καθιστώντας τους ανίκανους να αντιμετωπίσουν και την παραμικρή έκτακτη ανάγκη.
Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ο ΟΑΕΔ που αφού η διοίκηση του έτρεξε να δώσει στην ΤτΕ 120 εκατομμύρια ευρώ, και τώρα συζητάει να δώσει άλλα 95, μετά δήλωνε προς τις οικογένειες των ανέργων – που ζητούσαν μια μικρή οικονομική ενίσχυση για να περάσουν κάπως ανθρώπινα τις γιορτές του Πάσχα – πως αδυνατούσε να βοηθήσει.
Για πού προορίζονται όμως τα χρήματα αυτά;
Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών.
Πηγαίνουν να χρηματοδοτήσουν την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός εθνικής άμυνας, αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, με Αμερικάνικη εταιρεία για τα λεγόμενα εξοπλιστικά προγράμματα.
Αυτή η ΠΝΠ έρχεται σαν συνέχεια της προηγούμενης – λίγες ημέρες πριν – που στο όνομα της ρύθμισης καθυστερούμενων χρεών προς το Δημόσιο, χάρισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι εκτός των προσαυξήσεων για την καθυστέρηση απόδοσης των φόρων, απαλλάχτηκαν μέχρι και 100% για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν από φορολογικούς ελέγχους όπως για λαθρεμπόριο, για έκδοση πλαστών-εικονικών τιμολογίων, για απόκρυψη φορολογητέας ύλης, για μη απόδοση ΦΠΑ, κλπ.

Από τη μια έχουμε λοιπόν την απαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και από την άλλη το φοροκυνηγητό και τη λεηλασία των αποθεματικών των λαϊκών στρωμάτων.

Έχουν το θράσος μάλιστα να ονομάζουν αυτή την αρπαγή των τελευταίων λαϊκών αποθεματικών σαν πατριωτικό καθήκονκαι πως με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις.
Σε αυτό το παιχνίδι της «συναίνεσης» και της «εθνικής ομοψυχίας» μπροστά στις «δύσκολες ώρες» – όπως λένε – που «περνάει η χώρα» συμμετέχουν και οι διοικήσεις των Περιφερειών αλλά και πολλών Δήμων της χώρας δικαιολογώντας την απόφαση τους να δεχθούν την ΠΝΠ, με την υπόσχεση που τους έδωσε ο Πρωθυπουργός πως τα μέτρα αυτά είναι«προσωρινά» !!!
Είναι τόσο προσωρινά όσο “προσωρινά” ήταν και τα «χαράτσια», τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια, που ακόμα πληρώνει ο λαός.
Ακόμη και στα επιχειρήματα τους ταυτίζονται.
Τα ίδια ισχυρίζονταν και οι τότε κυβερνόντες ότι κάνανε δηλαδή τη δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο, τις ΠΝΠ και τα μεσοπρόθεσμα - και μάλιστα με τις διαδικασίες φαστ τρακ - για να διασφαλίσουνε τους μισθούς και τις συντάξεις και πως θα ήταν προσωρινά.
Τα αποτελέσματα βέβαια τα έζησε και τα ζει ακόμη στο πετσί του ο Ελληνικός λαός.

Αξίζει όμως να σχολιάσουμε και την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη δέσμευση τα χρήματα που προέρχονται από την είσπραξη των ανταποδοτικών.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο να μειωθεί ακόμα περισσότερο η κρατική χρηματοδότηση και να γενικευτεί η ανταποδοτικότητα.
Με την εξαίρεση αυτή που κάνει ο υπουργός – ότι τα ανταποδοτικά τέλη δεν θα τα συμπεριλάβει στα δεσμευμένα – κλείνει το μάτι στους δημάρχους, υπονοώντας τελικά: "βάλτε ακόμα περισσότερα ανταποδοτικά τέλη, φορτώστε και άλλο το λαό με χαράτσια αν θέλετε να έχετε υπηρεσίες, γιατί από το κράτος δεν θα έχετε να πάρετε".
Να πως επιβεβαιώνονται και από άλλη πλευρά τα τιτιβίσματα μεταξύ Μάνου και Βαρουφάκη.

Δίκαιο και πατριωτικό για το λαό είναι να μη συναινέσει κανείς σε αυτή την αρπαγή των αποθεματικών.
Να αρνηθούν οι Δημοτικοί σύμβουλοι να βάλουνε την υπογραφή τους στην μεταφορά πόρων – που με αίμα έχουν πληρώσει οι Δημότες μας – για να οδηγηθούν τα χρήματα αυτά στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ και στην Ευρωπαϊκή πλουτοκρατία.
Δίκαιο και Πατριωτικό για το λαό και τους εργαζόμενους είναι η ρήξη με όλους αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή τους. Με το μεγάλο κεφάλαιο (Ελληνικό και ξένο), με την ΕΕ και την εξουσία τους.
Ο εργαζόμενος λαός μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει έναν άλλον – εντελώς διαφορετικό – δρόμο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην αντιμετώπιση και λύση των δικών του λαϊκών προβλημάτων και όχι στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει:

  • Να καταδικαστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Την άμεση και οριστική απόσυρσή της.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εφαρμόσει την πράξη και να μην καταθέσει τα χρήματα.
  • Τα διαθέσιμα του Δήμου να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.