Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Χρειάστηκαν 1127 λέξεις και 13 ημέρες για να … (μην) απαντήσουν.“Θίχτηκε” η “αυτόνομη” και “ανεξάρτητη” ΑυΡΑ (και τα στελέχη της), γιατί δημοσιεύσαμε την ταύτιση τους με τις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την άρνηση τους να τις καταδικάσουν.
Αποφάσισαν λοιπόν μετά από 13 ημέρες να δημοσιεύσουν μία επιστολή για να … μην απαντήσουν, γιατί πραγματικά περί «μη απάντησης» πρόκειται.
Ποια όμως ήταν η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που δημιούργησε τόση οργή στα στελέχη της ΑυΡΑ;
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση (πατήστε εδώ ) ανέφερε απλώς το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο καταλήγοντας στον παρακάτω δικό μας σχολιασμό:
«Το ψήφισμα αρνήθηκε να εγκρίνει η δημοτική παράταξη «ΑυΡΑ» του κ. Γιαρένη (ΣΥΡΙΖΑ) που αποχώρησε τελικά από την συνεδρίαση. Στελέχη της ΑυΡΑ προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ­-ΑΝΕΛ ισχυρίστηκαν πως οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη – για κατάργηση της Κρατικής Επιδότησης προς τους Δήμους – δεν αποτελούν … «ντοκουμέντο» και επομένως δεν μπορούν να συζητηθούν!!! Μη μπορώντας να αντιπαραθέσουν άλλα “σοβαρότερα” επιχειρήματα, κατέφυγαν στην συνήθη τακτική τους, των φραστικών δηλαδή επιθέσεων ενάντια στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ και στην «Λαϊκή Συσπείρωση»!
79 λέξεις όλες και όλες που ενημερώνουν τους αναγνώστες πως η ΑυΡΑ όχι μόνο δεν στήριξε το ψήφισμα ενάντια στην μείωση κατά 10% των προσλήψεων αλλά αρνήθηκε ακόμη και να καταδικάσει τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη για παντελή κατάργηση της Κρατικής Επιδότησης προς τους Δήμους, με το αστείο επιχείρημα ότι η δημόσια δήλωση του … «δεν αποτελεί ντοκουμέντο».
Στις 1127 λέξεις της “απάντησης” τους  (πατήστε εδώ ) το μόνο που κάνουν είναι με ψεύδη, συκοφαντίες και διαστρεβλώσεις, να επιτίθενται στην Λαϊκή Συσπείρωση.
Αυτοί λοιπόν που όπου σταθούν και όπου βρεθούν καταδικάζουν δήθεν τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έδωσαν ούτε μία απάντηση στην μακροσκελή τους επιστολή γιατί δεν συμφώνησαν με ένα ψήφισμα που καταδικάζει την συγκεκριμένη εγκύκλιο της σημερινής κυβέρνησης που στηριγμένη ακριβώς επάνω σε αυτούς τους «μνημονιακούς νόμους» ζητάει και πάλι μείωση κατά 10% του αριθμού των προσλήψεων.
Μιλάνε για δήθεν μισές αλήθειες και ψελλίζοντας δικαιολογίες, ονομάζουν την κυβερνητική εγκύκλιο «προαποφασισμένη περικοπή από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».
Και βέβαια ήταν προαποφασισμένη από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφού εκείνοι την έκαναν και μνημονιακό νόμο.
Αυτό όμως δικαιολογεί και τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια;
Αυτό δικαιολογεί και τους ίδιους να δέχονται και να μην αντιδρούν στην συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής ρότας;
Γιατί διαμαρτύρονται τότε όταν ταυτίζουμε την πολιτική τους με την βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν και οι ίδιοι παραδέχονται πως την συνεχίζουν;
Ρητορικά βέβαια είναι τα ερωτήματα, αλλά πρέπει να τα θέσουμε κυρίως προς τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους τους που ακόμη μπορεί να έχουν τις ψευδαισθήσεις πως μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μπορεί να υπάρξει κάποια “αριστερή”, φιλολαϊκή πολιτική.
Όμως θα θέλαμε να βάλουμε και το παρακάτω ερώτημα προς τους ψηφοφόρους και οπαδούς της ΑυΡΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν υπήρχε η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα τους ενημέρωναν τα στελέχη τους για την στάση τους, να λιβανίζουν δηλαδή τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές;
Και γιατί δεν το έκαναν τόσο καιρό μέσα από την ιστοσελίδα τους περιμένοντας 13 ημέρες (μετά την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης) για να ψελλίζουν τελικά δικαιολογίες, χλευασμούς και συκοφαντίες προς την παράταξη μας;


Αρνήθηκαν να στηρίξουν και το ψήφισμα των συνταξιούχων

Στην ίδια συνεδρίαση (2/4/15), τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ «η Ενότητα» και Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Θεσσαλονίκης κάλεσαν το Δημοτικό μας Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεση του στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ζητά να βάλει στο χέρι τα αποθεματικά των ταμείων τους
Το ψήφισμα που έφεραν είναι το παρακάτω:

«Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ και ΟΑΕΕ του Νομού Θεσσαλονίκης εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ωθεί ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιους οργανισμούς να τοποθετήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικά repos.
Τα αποθεματικά των ταμείων μας έχουν δεινοπαθήσει από τις ληστρικές πολιτικές των ως τώρα κυβερνήσεων.
Πότε μέσω του χρηματιστηριακού τζόγου και πότε με τα «μνημονιακά κουρέματα» τα ασφαλιστικά μας ταμεία έχασαν δισεκατομμύρια ευρώ που με διάφορους τρόπους οδηγήθηκαν στις τσέπες ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών.
Η σημερινή κυβέρνηση, βαδίζοντας πάνω στο ίδιο μονοπάτι των προκατόχων της, βάζει και αυτή χέρι στα ταμεία μας και τα αναγκάζει, παρά την θέληση των Δ.Σ. τους, να κάνουν βραχυπρόθεσμο δανεισμό στο κράτος.
Το επιχείρημα πως η τράπεζα της Ελλάδας θα επιστρέφει τα ποσά που θα ζητούν τα ταμεία για τις ανάγκες τους δεν μας πείθει για την αθωότητα του μέτρου. Ο στραγγαλισμός των ταμείων μας βρίσκεται επί θύρας.
Αρκετά έχουν ξεγυμνωθεί τα ταμεία μας από τις «παγωμένες πιστώσεις» από τον τζόγο στο χρηματιστήριο, από τα κουρέματα, από τις χαριστικές προσφορές στο κεφάλαιο, από τις λεγόμενες ρυθμίσεις κ.ο.κ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
▬ Να μην μπει χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων και να μην χρησιμοποιηθεί ούτε ευρώ για αγορές ομολόγων, repos ή οτιδήποτε άλλο.
▬ Να αποκατασταθούν όλα τα ιατροφαρμακευτικά-κοινωνικά δικαιώματα μας που έχουν σφαγιασθεί
▬ Να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις μας»

Και για να το κάνουμε εμείς ακόμη πιο λιανά.
Όποιος λοιπόν συμφωνεί να μην χαθούν τα αποθεματικά των ταμείων – μετατρέποντας τα σε repos ή οτιδήποτε άλλο – εγκρίνει το ψήφισμα
Ενώ όποιος επιζητά για μια ακόμη φορά η σημερινή κυβέρνηση να τα βάλει στο χέρι, καταψηφίζει το ψήφισμα
Όποιος θέλει να αποκατασταθούν τα ιατροφαρμακευτικά-κοινωνικά δικαιώματα των συνταξιούχων, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν σφαγιασθεί, εγκρίνει το ψήφισμα
Ενώ όποιος ζητάει να συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, καταψηφίζει το ψήφισμα
Όποιος θεωρεί δίκαιο να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις, εγκρίνει το ψήφισμα
Ενώ όποιος θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με συντάξεις πείνας, καταψηφίζει το ψήφισμα

Τι ακριβώς εκφράζει λοιπόν η ΑυΡΑ αφού ήταν η μόνη παράταξη που καταψήφισε;;

Μήπως θα πρέπει να δώσουν κάποια εξήγηση στους οπαδούς τους ή πάλι φταίει η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.