Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέαπολης - Συκεών για τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέαπολης - Συκεών στη συνεδρίαση στις 20/4/15 δήλωσε  
την πλήρη αντίθεση της στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της  
κυβέρνησης που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων. Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιλαική απόφαση της κυβέρνησης γίνεται στη βάση της συμφωνίας που υπέγραψε στις 20 Φλεβάρη με τους "εταίρους" της και καλεί τον λαό να πληρώνει στο διηνεκές για δάνεια που σε τίποτα δεν βοήθησαν την λαική οικογένεια αλλά οδηγήθηκαν κατευθείαν στις τσέπες Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.
 
Αυτή η ΠΝΠ έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων που με αντίστοιχες ΠΝΠ καταλήστευσαν τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημόσιων φορέων (Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων, κλπ).
 
Είναι ιδιαίτερα προκλητική μάλιστα η στιγμή που έρχεται, όταν λίγες ημέρες πριν η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και να κάνει απευθείας συμφωνία 500 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα με αμερικάνικες εταιρείες.
 
Διαφωνούμε με το πολιτικό σκεπτικό που εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου (όπως αυτό εκφράστηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ανακοίνωση της), στηρίζουμε όμως μια απόφαση που ζητά την καταδίκη και την απόσυρση της  συγκεκριμένης ΠΝΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.