Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας …

Και ξαφνικά οι δήμαρχοι του συστήματος πήραν βόλτα τα κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες, φορώντας την αγωνιστική τους στολή και φωνασκώντας για την … μεγάλη αδικία που γίνεται στα λαϊκά νοικοκυριά που αφέθηκαν από τη ΔΕΗ χωρίς ρεύμα !!!
Με απόλυτη ξετσιπωσιά σκίζουν τα ιμάτιά τους και σκούζουν μπροστά στις κάμερες, κατακρίνοντας τώρα ό τι πριν λίγο διάστημα πρόβαλαν και υποστήριζαν.
Απαιτούν τώρα την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος!!!
Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί όταν οι ΔΕΗ κατέβαζε τους διακόπτες;
► Ποια πολιτικά κόμματα ήταν αυτά που αποφάσιζαν για την βάρβαρη στέρηση της ηλεκτρικής παροχής στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά;
► Ποια πολιτική οδήγησε σε αυτή την εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια;
Ο κ. δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, εκτός από «πρόεδρος» και «δήμαρχος» είναι και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα από τα κεντρικά στελέχη του κόμματος και συνδιαμορφωτής της πολιτικής του.

● Όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αυτά τα βάρβαρα μέτρα τότε γιατί δεν έβγαζε μιλιά;
● Αυτή η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι αυτή που μετέτρεψε το ηλεκτρικό ρεύμα – όπως εξάλλου και την ύδρευση, την υγεία, την παιδεία και τόσα άλλα – από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, που όποιος έχει λεφτά το αγοράζει και όποιος δεν έχει πεθαίνει στο σκοτάδι και στο κρύο;
● Βγαίνει σήμερα κατακρίνοντας δήθεν τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα κρύβοντας όμως πως αυτές έγιναν με την πλήρη συμφωνία του κόμματός του.
● Πριν λίγους μήνες πρόβαλλε και διαφήμιζε τα πλεονεκτήματα του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και σήμερα … “στηλιτεύει”  – μπροστά στις κάμερες – την «ανεπάρκεια» του.

Όμως μέσα στους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ – που στάθηκαν αιτία για να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά  – δεν είναι μόνο η αξία του ρεύματος αλλά και τα δημοτικά τέλη και φόροι.
Αρκετές φορές η «Λαϊκή Συσπείρωση», μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να αφαιρέσει τα ανταποδοτικά τέλη από άπορες και φτωχές οικογένειες.
Δεν έχει περάσει μήνας από τότε που συζητήθηκε ξανά το θέμα αυτό και η απάντηση της διοίκησης και του κ. Δημάρχου ήταν ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ.
Σήμερα βγαίνουν λοιπόν όλοι αυτοί οι Δημάρχοι του συστήματος στα κανάλια και παίζουν τους αγωνιστές και τους επαναστάτες.
Οι εκατοντάδες (χιλιάδες σε όλη τη χώρα) εργαζόμενοι, άνεργοι, νοικοκυρές, νεολαίοι και συνταξιούχοι που έδιναν και δίνουν τον καθημερινό αγώνα τους ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη κατάσταση, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, εμποδίζοντας τα συνεργεία των εργολάβων να κόβουν το ρεύμα.
Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι στάθηκαν συμπαραστάτες των φτωχών νοικοκυριών επανασυνδέοντας το ρεύμα σε δεκάδες φτωχές λαϊκές οικογένειες.
Στον αγώνα που έδιναν και δίνουν καθημερινά οι λαϊκές επιτροπές της συνοικίας, τα ταξικά συνδικάτα σε χώρους δουλειάς ήταν και συνεχίζουν να είναι απόντες οι κυβερνητικοί δήμαρχοι και οι παρατάξεις τους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων τους.

Σήμερα απαιτείται η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ΣΕ ΟΛΑ τα λαϊκά νοικοκυριά.
Να μην ξανακοπεί το ρεύμα σε καμιά φτωχή και άπορη οικογένεια, σε κανένα σπίτι ανέργου.
Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά και σαν τέτοια δεν μπορούν να λείπουν από καμιά λαϊκή οικογένεια.
Σήμερα απαιτείται όμως πάνω απ’ όλα να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική – που οδηγεί στην εξαθλίωση τα λαϊκά νοικοκυριά – μαζί με όλους αυτούς που την στηρίζουν.



έχει και την εξήγηση της

Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο αυτοί οι τοπικοί άρχοντες θα προσπαθούν να δείξουν τις “αγωνιστικές τους περγαμηνές”.
Σκιαμαχούν λοιπόν με τη δική τους κυβέρνηση και “παραπονιούνται” για τα σενάρια που αφήνονται να διαρρεύσουν περί κλεισίματος των Δημοτικών επιχειρήσεων.
Καμώνονται μάλιστα τους έκπληκτους.
Μα λίγους μήνες πιο μπροστά έγιναν οι απολύσεις εργαζομένων σε δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες.
Εδώ και χρόνια έχουν παγώσει οι προσλήψεις στους Δήμους και ολοένα μειώνεται το προσωπικό όπως και τα κρατικά έσοδα προς αυτούς.
Εδώ και αρκετά χρόνια προχωράνε οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το τελευταίο διάστημα αυτό υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πότε με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και πότε με τη ΔΗΜΑΡ
Και σήμερα αυτοί καμώνονται τους έκπληκτους, δηλώνοντας μάλιστα “οργή” και “αγανάκτηση”.
■ Δεν έδειξαν όμως την ίδια “οργή” και “αγανάκτηση” όταν η συγκυβέρνηση τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) προχωρούσε στο κλείσιμο και τη συγχώνευση 2000 σχολείων, απολύοντας ταυτόχρονα δασκάλους και καθηγητές.
■ Απόλυτα ήρεμοι και πράοι ήταν χρόνια τώρα, που οι κυβερνήσεις τους πετσόκοβαν τα κονδύλια για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα σήμερα πολλοί γονείς να δίνουν λεφτά από την τσέπη τους.
■ Ούτε βέβαια «οργίστηκαν» και «αγανάκτησαν» όταν έκλειναν και συγχωνεύονταν νοσοκομεία, όταν διαλύονταν τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν η κυβέρνηση τους αύξανε το ΦΠΑ και επέβαλε τα βάρβαρα φορομπηχτικά χαράτσια, όταν αύξανε την τιμή του νερού και του ρεύματος.
Τώρα ενόψει των εκλογών και για χάρη της τηλεθέασης, τρέχουν από κανάλι σε κανάλι για να παίξουν τους “αγωνιστές”.
Ακόμη και τώρα όμως «δεν τους βγαίνει» για να καταγγείλουν αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνησή τους, και έτσι ρίχνουν το φταίξιμο σε κάποιες «διαταραγμένες προσωπικότητες» (!!!) και κάποια «άρρωστα μυαλά που χρίζουν θεραπείας» (???)
Αν μάλιστα διώξουμε αυτές τις «διαταραγμένες προσωπικότητες» και γιατρέψουμε αυτά τα «άρρωστα μυαλά», τότε όλα ξανά μέλι-γάλα !!!
Όμως η διοίκηση του Δήμου δεν σταματάει εδώ. Με ένα εντελώς προβοκατόρικο και άθλιο υπονοούμενο προσπαθούν να στρέψουν την ευθύνη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που είναι και η μόνη παράταξη που δήλωσε καθαρά πως διαφωνεί με το θεσμό των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Την ίδια άθλια και συκοφαντική προσπάθεια έκαναν και στο ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η πεντακάθαρη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας της θέσης της.
Είμαστε αντίθετοι με το θεσμό των δημοτικών επιχειρήσεων γιατί με αυτόν τον τρόπο προωθούν την ανταποδοτικότητα και τελικά την ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσίες όπως είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η κοινωνική πολιτική.
Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν και είναι όλες αυτές οι υπηρεσίες να περάσουν και να λειτουργήσουν μέσα από το Δήμο και όλο το προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους του δήμου να αποκτήσει μόνιμη και σταθερή εργασία.
Δεν μπορούμε τελικά να γνωρίζουμε αν θα κλείσουν τις δημοτικές επιχειρήσεις ή όχι,
Το βέβαιο όμως είναι πως όποια μέτρα και αν πάρουν αυτά δεν θα είναι προς όφελος της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων.

Δεν κρύβουν άλλωστε τους στόχους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.