Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Καταγγελία για τον βανδαλισμό στα γραφεία του ΚΚΕ στη Νεάπολη


Καταγγέλλουμε τον βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη από θρασύδειλα φασιστοειδή, που βρώμισαν πάλι την πρόσοψη των γραφείων με αγκυλωτούς σταυρούς και εμετικά συνθήματα.

Η επίθεση αυτή μάλιστα σημειώθηκε λίγες μέρες πριν την εκδήλωση μνήμης προς τιμή του Τάσου Μαγλαρίδη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, την 28η Οκτώβρη 1980, από αστυνομικούς-όργανα της τότε κυβέρνησης  της ΝΔ, που ματοκύλισαν παρέλαση των αγωνιστών της Ε.Α.


Η επίθεση στα γραφεία μας έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών  στην περιοχή της Νεάπολης σε βάρος του ΚΚΕ και άλλων λαϊκών οργανώσεων και φορέων.


Είναι απόλυτα λογικό να ενοχλούνται από την πρωτοπόρα δράση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οι ιδεολογικοί και φυσικοί απόγονοι των Χιτλερικών, που λεηλάτησαν τη χώρα μας και όλη την Ευρώπη και άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς Έλληνες πατριώτες.


Εξοργίζονται από την πολιτική πρόταση του Κόμματος τα τσιράκια των αφεντικών και οι διάφοροι μηχανισμοί του συστήματος των πολέμων και της εκμετάλλευσης, γιατί ακριβώς στοχεύει στην καρδιά του συστήματος. Σε αυτές τις δύσκολες για το λαό συνθήκες και ενώ η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα τόσο στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ, με την απόλυτη συνενοχή ΗΠΑ και ΕΕ, όσο και στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, ενοχλεί ακόμα πιο πολύ η δράση του ΚΚΕ.


Θα πρέπει βέβαια τα φασιστοειδή να γνωρίζουν, ότι «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές», ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω. Στην ιστορία του πέρασε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Ίσα-ίσα θα εντείνει τη δράση του, ώστε πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι να πυκνώσουν τις γραμμές του εργατικού- λαϊκού κινήματος.


Καλούμε το λαό της Νεάπολης να καταδικάσει αυτές τις προκλήσεις και να δυναμώσει τη δράση του για να απομονωθούν οι νοσταλγοί των Ναζί. Να συμμετάσχει μαζικά στην εκδήλωση προς τιμή του Τάσου Μαγλαρίδη, την Κυριακή 20 Οκτώβρη, 11.00 πμ , στο Δημαρχείο Νεάπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.