Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι του δήμου δεν αντέχουν άλλα επικοινωνιακά τερτίπια.

 


Η δημοτική αρχή έστησε μια κακόγουστη φιέστα για την παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που αποδείχθηκε ότι και δεν δίνει λύση στα προβλήματα τους και είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες τους.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτά που ακούστηκαν… Το υποκριτικό ενδιαφέρον για την κίνηση στα μαγαζιά; Το ότι ο δήμαρχος ποντάρει στο "φιλότιμο" της τοπικής κοινωνίας για να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά μας; Τις συμβουλές για υπομονή και πως "θα τα καταφέρουμε"; Μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι που ονειρεύονται να γίνουμε η αγορά της Νέας Υόρκης και του Μιλάνου;

Φυσικά, η δημοτική αρχή δεν έκανε καμία αναφορά για τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και οδηγεί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και κατασχέσεις κατά οφειλετών των δήμων, ανεξαρτήτως ποσού.

Πρόκειται για την δημοτική αρχή, που απέρριψε πριν λίγους μήνες την πρόταση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης που στηρίζει  το ΚΚΕ,  για γενναία μείωση των δημοτικών τελών των μικρών επαγγελματιών.

Είναι αυτή η δημοτική αρχή που στα αιτήματα για δημιουργία δωρεάν δημοτικών χώρων για στάθμευση αυτοκινήτων και για λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, απαντά με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι δεν το επιτρέπει η νομοθεσία.

Η αγανάκτηση των επαγγελματιών είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και αναζητούν λύσεις. Η συντριπτική τους πλειοψηφία  γνώρισαν μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους, έχει κλείσει μεγάλος αριθμού επιχειρήσεων, εμπορικοί δρόμοι έχουν ερημώσει. Αυτή η κατάσταση οφείλεται:

·         Στην εκτίναξη των φορολογικών υποχρεώσεων εξαιτίας του φορολογικού εκτρώματος που ψηφίστηκε πρόσφατα.

·         Στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που γεννά η απελευθέρωση της ενεργείας, η πολιτική της πράσινης μετάβασης που ροκανίζει το εισόδημα.

·         Στα συσσωρευμένα χρέη που απειλούν με κατάσχεση και πλειστηριασμό σπίτια και μαγαζιά για τα κέρδη των funds και τη ρευστότητα των τραπεζών.

·         Στα υψηλά δημοτικά τέλη για αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

·         Στην επίθεση στο δικαίωμα για δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η πραγματική ελπίδα, βρίσκεται στο δρόµο της συλλογικής πάλης, της αγωνιστικής διεκδίκησης, που πρωτοστατεί το ΚΚΕ.


Κομματικές Οργανώσεις Δήμου Νεάπολης – Συκεών του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.