Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Αθλητικές εγκαταστάσεις σε πλήρη εγκατάλειψη!!!



Μια βόλτα στην περιοχή του Στρεμπενιώτη είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές υποδομές. Οι αθλούμενοι, οι προπονητές, οι γονείς, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εικόνες εγκατάλειψης, φθοράς στο ταρτάν του στίβου και στον περιβάλλοντα χώρο, φθορές που δεν επιδιορθώνονται, σκοτάδι κυρίαρχο παντού,  αποδυτήρια και τουαλέτες κλειστά κ.α. 


Και σα να μη έφταναν όλα αυτά, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, τα μοναδικά 2 γηπεδάκια ποδοσφαίρου είναι κλειδωμένα γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει άδεια λειτουργίας. Με λίγα λόγια είναι ακατάλληλα! Αποτελέσματα, όλα τα ποδοσφαιρικά τμήματα να στοιβάζονται για προπονήσεις στο γήπεδο του σταδίου.


Την κατάσταση αυτή, την αντιπαλεύουν και με μεράκι και με φιλότιμο προπονητές, αθλητές ομάδων, μεμονωμένοι αθλούμενοι αντιμετωπίζοντας την πλήρη αδιαφορία της Γενικής Γραμματείας, του Δήμου και της Περιφέρειας.


Η δημοτική αρχή για να τους "επιβραβεύσει", προχώρησε σε τεράστιες αυξήσεις σε συνδρομές και χρεώσεις που φτάνουν έως 300%, ενώ προσπάθησε να επιβάλει χαράτσι 8 ευρώ τον μήνα για όσους χρησιμοποιούν το στάδιο για περπάτημα ή τρέξιμο.

Να δοθούν τώρα εξηγήσεις από την δημοτική αρχή, γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει λυθεί το ζήτημα του φωτισμού, γιατί δεν αποκαθίστανται φθορές, γιατί παραμένουν κλειστά τα γηπεδάκια ποδοσφαίρου και τα αποδυτήρια, γιατί δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα προπονητών και αθλητών.


Οι ελεύθεροι χώροι, ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου. Η φυσική αγωγή είναι παιδαγωγική διαδικασία. Από αυτή την οργανωμένη ενασχόληση της νεολαίας που είναι ευθύνη του κράτους προκύπτουν πολλαπλά οφέλη, συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, την ενίσχυση της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης.