Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Δήμου Νεάπολης - Συκεών του ΚΚΕ



Η δημοτική αρχή «αγωνιά» και «ενδιαφέρεται» για τους ανέργους ( ; ).

Ή μήπως πρόκειται για ρεσιτάλ υποκρισίας, εμπαιγμού και εξαπάτησης τους ;

 Πριν λίγες ημέρες, η δημοτική αρχή πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «miniJobDays», ώστε να καταγράψει όπως ανέφερε στο δελτίο τύπου της, την αγωνία των ανέργων για εύρεση εργασίας. Απευθύνονταν κατά βάση σε ανέργους ανειδίκευτους και ηλικίας άνω των 50 ετών, δηλαδή όλους αυτούς που βρίσκονται σε συνεχή εργασιακή περιπλάνηση και «κινητικότητα» ανάμεσα στην ημιαπασχόληση, στην ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν διοικητικό στέλεχος μεγάλης Ελληνικής βιομηχανίας, που αφού είπε στους ανέργους ότι για να βρείτε δουλειά φτιάξτε ένα καλό και ελκυστικό βιογραφικό και προετοιμαστείτε στις συνεντεύξεις (!), στην συνέχεια δεσμεύτηκε να προσλάβει όσους ανέργους στείλουν το βιογραφικό τους. Τόσα εύκολα και απλά…Μάλιστα, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι τέτοιοι κύκλοι εκδηλώσεων, σε μηνιαία βάση και με ομιλητή κάθε φορά ένα στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας.

Είναι ψέμα ,ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις έχουν να κάνουν με την «αγωνία» που υπάρχει για τους ανέργους. Σκοπός τους είναι να δίνεται το βήμα στους μεγαλοεργοδότες για να στρατολογούν ανυποψίαστους εργαζόμενους, τάζοντας "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και ρίχνοντας "στάχτη στα μάτια" για να συγκαλύψουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Όπου η ανασφάλεια, η ευελιξία και τα εξαντλητικά ωράρια, τα 10ωρα και τα 11ωρα, οι 12 ημέρες συνεχόμενης εργασίας, οι εκατοντάδες απλήρωτες ώρες δουλειάς το χρόνο, η καθήλωση των μισθών στα κατώτερα όρια για το σύνολο του εργασιακού βίου των εργαζομένων τείνουν να γίνουν μόνιμο καθεστώς.

Όμως, οι άνεργοι του δήμου μας δεν έχουν ανάγκη από κακοπληρωμένες, ασταθείς, στερημένες από τα συλλογικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, θέσεις εργασίας. Έχουν ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η αλήθεια είναι, ότι το «ενδιαφέρον» της δημοτικής αρχής για τους ανέργους είναι υποκριτικό. Γιατί η δημοτική αρχή, αυτό που κάνει είναι να υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που εφαρμόστηκαν στην χώρα μας διαδοχικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, και επέβαλαν τις «ευέλικτες σχέσεις εργασίας» και τις άθλιες ολιγόμηνες συμβάσεις με την ταυτόχρονη ξεθεμελίωση κάθε εργατικού δικαιώματος και την εξαθλίωση μισθού και μεροκάματου.

Αυτές οι κατευθύνσεις υλοποιήθηκαν πρώτα και κύρια στους Δήμους – με την αμέριστη βέβαια στήριξη των φιλοκυβερνητικών δημάρχων του ευρωμονόδρομου. Πρωτοστάτης αυτής της πολιτικής ήταν και είναι ο κ. Δανιηλίδης .Αυτά που γνωρίζουν πολύ καλά εργαζόμενοι και δημότες είναι πως:

·         Το 2019 η διοίκηση Δανιηλίδη έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να απολύσει τους 22 εργαζόμενους στην καθαριότητα, παρόλο που οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν δικαιωθεί πρωτόδικα από τα δικαστήρια και θα μπορούσαν να είχαν μονιμοποιηθεί.

·         Από το 2020 και μετά μειώνει συστηματικά τις ώρες εργασίας στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ, ώστε τελικά οι απολαβές αρκετών εργαζομένων να μην καλύπτουν ούτε τα έξοδα μετακίνησής τους.

·         Το 2022 η διοίκηση του δήμου προσπάθησε να απολύσει 39 εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΥΝΣ, ζητώντας τους μάλιστα να συμφωνήσουν και οι ίδιοι στην απόλυσή τους γιατί … «ο νόμος το επιβάλλει»!

 Μόνο με τον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να μπει τέλος σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική που βάζει τεράστιους φραγμούς στη ζωή των οικογενειών και των παιδιών τους, που οδηγεί μαζικά στην ανεργία.

Το ΚΚΕ θα κάνει για άλλη μια φορά αυτό που δεσμεύτηκε στον λαό. Θα ρίξει όλες τις δυνάμεις του εκεί που πραγματικά ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στον δρόμο του αγώνα, της αντεπίθεσης, της ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.