Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Η διοίκηση Δανιηλίδη ανακοίνωσε αύξηση 35% στην χρέωση συμμετοχής των παιδιών στα θερινά ΚΔΑΠ του δήμου.

 


Σε μια περίοδο που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και την φτώχεια, με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά και τη φοροληστεία να εκτινάσσεται στα ύψη, η διοίκηση Δανιηλίδη φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, ανακοινώνοντας μέσα από την ιστοσελίδα των ΚΔΑΠ(!), αύξηση 35% στη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης. Για τις 34 πραγματικές ημέρες που θα λειτουργήσουν τα θερινά σχολεία, η χρέωση διαμορφώνεται σε 100 ευρώ για το 1ο παιδί, 75 ευρώ για το 2ο, 50 ευρώ για το τρίτο.

Ανακοίνωση που έρχεται ως συνέχεια της απόφασης για τεράστιες αυξήσεις από 36% έως 80 % στα τροφεία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, που ψηφίστηκε από τους 28 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Αλλά και τις αυξήσεις που αποφασίστηκαν από την ΚΕΥΝΣ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα».

Λόγω της συνεχούς μείωσης-συρρίκνωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους, η δημοτική αρχή επιλέγει να καλύψει τα κενά από την βαριά φορολόγηση των δημοτών και την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πρόκειται για θέματα που αναγκάστηκε να αποσύρει ο δήμαρχος από πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτω από την έντονη αντίδραση των κατοίκων και φορέων που με την μαζική τους παρουσία απέτρεψαν την ψήφισή τους.

Σαν τους κλέφτες, τώρα, η δημοτική αρχή, πίσω από τις πλάτες του λαού περνά τμηματικά και στα μουλωχτά αυτές τις αυξήσεις θεωρώντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή.

Είναι βαθιά γελασμένοι.

Καλούμε κάθε λαϊκή οικογένεια, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους γονέων, όπως και κάθε φορέα του δήμου μας, να είναι σε ετοιμότητα και ακόμα πιο μαζικά, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτές οι τεράστιες αυξήσεις.

Η δημοτική αρχή Δανιηλίδη να πάρει ΤΩΡΑ πίσω όλες τις αυξήσεις!

Να λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν τα θερινά ΚΔΑΠ και το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα» για όλα τα παιδιά του δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.